Mijn Autokopen.nl

Bremen Classic Motorshow 2016

Wigvormig design jaren '70 in de spotlights

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Jaar na jaar breidt de Bremen Classic Motorshow uit. Met motorfietsen, youngtimers en 'unieke originelen'. Ook de speciale tentoonstellingen zijn de moeite waard, met dit jaar de geschiedenis van de Japanse motorfiets én de wigvormige (concept)cars uit de jaren '70.

Drie hallen vol klassiekers die te koop aangeboden worden mogen dan het hart van de Bremen Classic Motorshow 2016 vormen, de auto- en motorbeurs is vele malen groter. In totaal zijn er acht hallen gevuld met old- en youngtimers en aanverwante artikelen. Veel voertuigen vormen koopwaar, maar natuurlijk zijn er ook interessante 'special shows'. Dit jaar is een van deze tentoonstellingen gewijd aan de tweewieler historie van Japan. Met name de modellen van Honda, Suzuki, Yamaha en Kawasaki waarmee sinds de jaren '70 vele motorraces gewonnen zijn komen aan bod.

Voor autoliefhebbers is er de expo 'The 70s: Just Wedgetastic'. Want de jaren '70 betekenden ook in de auto-industrie het einde van het naoorlogse ontwerp. Italiaanse ontwerperhuizen zoals Bertone en Giugiaro kwamen met futuristisch, wigvormig autodesign aanzetten. De nieuwe autogeneratie, waaronder de Lamborghini Countach, Lotus Esprit en Lancia Stratos, had een scherpe, platte neus vooraan, een hoog achterwerk en soms naar boven openende deuren.

Na de Italiaanse ontwerpers waagden ook Duitsers zich aan wigvormig ontwerp, zoals bijvoorbeeld de Porsche 924 laat zien. Aston Martin bracht met de Lagonda een vierdeursmodel uit. In Bremen zullen elf iconische auto's uit deze periode te zien zijn.

Verder te zien

De Bremen Classic Motorshow heeft in de afgelopen jaren steeds nieuwe ontwikkelingen 'binnengehaald'. Ook tijdens de 2016-editie, van vrijdag 5 tot en met zondag 7 februari in de Bremen Messe, kun je weer genieten van deze thema's. Dat zijn bijvoorbeeld de hallen met youngtimers en de 'unieke originelen'. Laatstgenoemde zijn niet-gerestaureerde auto's uit de jaren '60 tot en met '90, waarvan slechts enkele exemplaren bewaard zijn gebleven. Bijvoorbeeld omdat deze een aparte carrosserie hebben, uit een gelimiteerde editie stammen of uit de racerij. 

Klassieke VW Kever

De motorsport zelf vormt trouwens ook een thema op de autoshow. Een van de hallen wordt gevuld met 'de laatste ontwikkelingen in historisch racen'. Handelaren, aanbieders van diensten en organisatoren van wedstrijden zullen zich allemaal presenteren rondom een nagebouwde pitlane. Net zo is er ook een hal voor autoclubs. Omdat zij met hun show(cars) prijzen kunnen winnen zul je met de meest inventieve presentaties verrast worden. 

Tot slot is er een onderdelenmarkt in Bremen. Deze beperkt zich niet tot reserveonderdelen voor auto's en moto's maar biedt daarnaast accessoires en gereedschappen, diensten plus literatuur voor restauraties. Bij de ruim 250 stands worden tevens kunst en memorabilia aangeboden, natuurlijk alle met het klassieke voertuig thema. 

Wanneer:
5 tot en met 7 februari 2016
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Messe Bremen
Findorffstraße 101
28215 Bremen
Duitsland
Prijs:
€ 16,00 (dagticket) of € 24,00 (2-daags ticket)
Meer informatie:
www.classicmotorshow.de/

Nu op voorraad