Mijn Autokopen.nl

Flower Power expositie

Eerbetoon aan de Volkswagen T1

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Volkswagen T1

De Flower Power-beweging is nauw verbonden geweest met de populariteit van de Volkswagen T1, in de volksmond 'VW-bus' genoemd. Prachtig versierde exemplaren zijn tijdelijk te zien in Autoworld.

Halverwege de jaren '60 van de vorige eeuw ontstond in de Verenigde Staten de Flower Power-beweging. De 'hippies' die deze tegencultuur vormden, kleedden zich in felle kleuren, droegen hun haren lang en weelderig, draaiden psychedelische muziek en keerden zich tegen de oorlog in Vietnam. De beweging verspreidde zich ook over Europa, waar net als in Amerika jongeren afreisden naar andere landen, tot India aan toe. 

Van groot belang hierbij was het vervoer. Zagen we in de jaren '60 toch al de opkomst van auto's voor de massa, hippies kozen in groten getale voor de VW-bus. Deze voorloper van de hedendaagse Volkswagen Transporter was sinds 1950 in productie. De Microbus, Kombi, Camper of andere uitvoering was handig voor het vervoer van personen én spullen. Daarnaast was 'ie verkrijgbaar met betrouwbare motoren, die makkelijk 250.000 km ver konden afleggen zonder moeilijk te gaan doen.

De voorruit van het eerste model (de T1 of Typ 1) had nog een verticale spijl in het midden. In 1967 kwam de Typ 2 erbij maar de T1 bleef in productie. Vanaf halverwege de jaren '60 begonnen de hippies de bussen te beschilderen, in typische Flower Power-stijl: kleurrijk en psychedelisch, vaak met bloemen en het vredesteken. Juist deze vrolijk versierde bussen zullen tijdens de expositie Flower Power in Autoworld te zien zijn.

Wanneer:
6 februari tot en met 23 maart 2016
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur, in het weekend tot 18.00 uur
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
1000 Brussel
België
Prijs:
€ 13,00 (o.v.b.) Korting kinderen plus diverse groepen
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad

Meer Volkswagen Transporter 26 nieuwe auto's 110 tweedehands auto's