Mijn Autokopen.nl

29e Botterronde

Kaartleesrit georganiseerd door de Ellerijders

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De Botterronde wordt verreden in drie verschillende klassen. Die kunnen van elkaar verschillen in route, kaartleessysteem en tempo. 

Zin in rijdend puzzelen? Het kan weer op zaterdag 6 februari 2016 tijdens de 29e Botterronde. Automobielclub De Ellerijders organiseert deze kaartleesrit die start in Elburg, aan het Veluwe- en Drontermeer.

Voor degenen die in bezit zijn van een licentie telt de tocht mee voor het Kampioenschap Kaartlezen 2016 van de Nederlandse Rittensport Federatie (NRF), en voor clubleden het Ellerijders-clubkampioenschap. Toch kan iedereen met een klassieke auto meedoen, dankzij een zogenaamde tijdelijke licentie. Voor overige eisen van deelname zie ondergenoemde website. 

De Botterronde

Je kunt inschrijven voor de A-, B- of C-Klasse, die kan verschillen in route, kaartleessysteem en tempo. De A-Klasse rijdt een rit van circa 130 km met een gemiddelde snelheid van 30 km/u. De lengte van de tocht voor de B- en C-Klasse bedraagt 115 en 100 km respectievelijk, en de gemiddelde snelheid 27 cq. 25 km/u.

Er kunnen met het volgen van de route en het uitvoeren van opdrachten (straf)punten verdiend worden, daarnaast wordt bij de controleposten gelet op de afwijking van de 'ideale passeertijd'. De eerste opdracht voor alle drie de klassen is een Pijlen- en puntenrit. De equipes ontvangen een kaart op schaal, met pijlen en punten. Die moeten in numerieke volgorde via de kortst mogelijke, aaneengesloten route gepasseerd worden. 

Alfa Romeo Giulia

De A- en B-Klasse rijden daarna een rit aan de hand van Grensbenadering. Op het kaartfragment staat een zwarte lijn die een grens vormt. De - wederom kortste - route moet zodanig worden verreden, dat het oppervlak tussen route en grens zo klein mogelijk blijft. Ondertussen rijdt de C-Klasse volgens Ingetekende lijn. De equipes volgen daarbij een op de kaart getekende lijn zo nauwkeurig mogelijk en alleen in voorwaartse richting. Op onderstaande website worden de kaartsystemen uitgebreid toegelicht.

Restaurant De Haas in Elburg vormt de start en finish. Onderweg is er koffie tijdens een verplichte rust van 45 minuten. Hiervoor is de mooie locatie Villa Vennendal, het Nunspeetse landgoed ten noorden van de Veluwe, uitgekozen. Aan de finish wacht de deelnemers een uitgebreid snertbuffet. Een leuke gelegenheid om na te praten en te weten te komen waar punten zijn blijven liggen.

Wanneer:
6 februari 2016
Openingstijden:
vanaf 9.00 uur
Plaats:
Restaurant-partycentrum De Haas
Jufferenstraat 21
8081 CP Elburg
Nederland
Prijs:
€ 40,00 per equipe van twee personen
Meer informatie:
www.ellerijders.nl/

Nu op voorraad