Mijn Autokopen.nl

Italia a Zandvoort 2016

Italiaanse auto's en lifestyle

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Er is een auto-evenement dat erom bekendstaat dat 'de dames vaak nog langer willen blijven dan de heren'. Ook de 2016-editie van Italia a Zandvoort biedt weer een uitgebalanceerde mix van auto's, actie en lifestyle.

Zondag 3 juli vindt op Circuit Park Zandvoort een auto-evenement plaats dat eigenlijk meer een 'Italiaanse dag' is. Dankzij een uitgebalanceerde mix van auto's en lifestyle is dit event leuk voor het hele gezin. De paddocks worden omgetoverd tot een Lifestyleplein en ook is er een plein waar Italiaanse dranken en etenswaren te verkrijgen zijn. Er zijn producten te koop zoals pasta, koffie maar ook kleding, accessoires en design. Muziek en entertainment omlijst de dag.

Auto-activiteiten

Kom je toch (ook) voor de auto-activiteiten, ook voor jou is er genoeg te beleven. De Ferrari Club Nederland, die aan de basis van het evenement staat, is prominent aanwezig. Twee keer zullen de clubleden drie kwartier lang in actie komen op het circuit. De meest exclusieve Ferrari's zijn als 'Specials' te zien. 

Brullende motoren kun je eveneens verwachten tijdens de sessies Automobili di Forza. Natuurlijk zie je naast Ferrari's ook Maserati's en Lamborghini's in actie komen. Onder de noemer 'Competizione' worden een aantal nog nader bekend te maken raceklassiekers verreden. Iets anders maar net zo leuk zijn de rondes die afgelegd worden door een compleet peleton Vespa-scooters. 

Ferrari 488 Spider

Clubs en vrij rijden

Daarnaast zijn op Italia a Zandvoort weer vele merkenclubs aanwezig. Sommige nemen de gelegenheid te baat om ter plekke een gezellige clubmeeting te houden. Op de paddocks zul je dan ook de grote verscheidenheid in auto's zien, van klassieke Fiat 500-modellen tot limousines of door Italiaanse designstudio's ontworpen cabriolets. 

Het is tijdens het evenement mogelijk om met je eigen auto op het circuit te rijden, mits je een Italiaans merk rijdt. De speciale clubsessies worden afgewisseld door tracksessies voor niet-clubleden. Zie voor de regels en vrij rijden-tickets onderstaande website. Italia a Zandvoort kent ook Vip-arrangementen à 175 euro.

Wanneer:
3 juli 2016
Openingstijden:
van 10.00 tot 16.50 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 15,00 . Kinderen tot en met 4 jaar gratis, van 5 tot en met 12 jaar € 7,50
Meer informatie:
italia-zandvoort.nl/

Nu op voorraad

Meer Ferrari 16 tweedehands auto's
Tags: ferrari zandvoort festival