Mijn Autokopen.nl

DNRT Racing Days II

Zaterdag kortere wedstrijden, zondag endurancerace

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Ook de tweede DNRT Racing Days van 2016 zijn weer gratis toegankelijk. Dus kom genieten van de kortere races op zaterdag of de 12 uurswedstrijd op zondag.

Het Dutch National Racing Team verzorgt op Circuit Park Zandvoort de tweede Racing Days van seizoen 2016. De amateur autosport wordt op zaterdag 9 juli vertegenwoordigd door drie klassen: de All Dutch Porsche Club Racing (ADPCR), Supersportklasse en Zihouette Cup. Op zondag 10 juli wordt alleen een endurancerace van 12 uur lang verreden. 

Zaterdag

Bij het Porsche Club Racing wordt in vier groepen gereden: de RS 1 Klasse en RS 2 Klasse vertegenwoordigen de snelste Porsches. De GT Cup is er voor Porsches die een rondje Zandvoort afleggen in 2 minuten tot maximaal 2 minuut 6 seconden. De langzamere exemplaren strijden tegen elkaar in de Porsche 944 Cup, een soort opstapklasse. Overigens zul je allerlei Porsche-modellen voorbij zien zoeven, ook uit andere raceverbanden zoals de Supercar Challenge.

Vaak worden de ADPCR-wedstrijden tegelijk verreden met die uit de Supersportklasse van de DNRT, vanwege de vergelijkbare snelheden van de auto's. De Supersportklasse is bedoeld wagens die te hard gaan voor de Toerklasse en Sportklasse. Dat kunnen auto's zijn die als racer ontworpen zijn - bijvoorbeeld de Saker - maar ook dikke BMW's en Maserati's. 

Op 9 juli staat ook een klasse uit de Autosport Competitie Noord Holland (ACNN) geprogrammeerd: de Zilhouette Cup. De naam Zilhouette komt van de met de hand geproduceerde racewagen die goedgekeurd is voor circuits in binnen- en buitenland. Doordat de Zilhouette een voorspelbare wegligging heeft en een gunstig pk/gewichtsverhouding is het een echte rijdersauto, die bovendien voordelig is en dus zeer toegankelijk voor amateursporters.

Porsche 911 RSR

Zondag

De duurrace op zondag maakt onderdeel uit van het Zomer Endurance kampioenschap. De eerste race was op 16 mei en eind september vormt een heuse 24 uursrace de afsluiter op de Motorsport Arena Oschersleben bij onze Oosterburen. 

In principe kunnen de snelste auto's uit bijna alle DNRT-raceklassen meedoen aan de uitputtingsslag die de 12 uurswedstrijd op Zandvoort zal zijn. Van de City Bugs Klasse (Toyota Aygo, Citroën C1) tot de Supersportklasse. Je zult bekende modellen zien deelnemen, waaronder de Volkswagen Golf (maar dan met 195 pk) en de Dacia Logan (met slechts 100 pk). De auto die na 12 uur de meeste ronden heeft afgelegd wordt tot winnaar uitgeroepen.

Wanneer:
9 en 10 juli 2016
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.dnrt.nl/

Nu op voorraad