Mijn Autokopen.nl

Paddock Porsche 2016

Kijken en meedoen op dubbelfestival

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De naam Paddock Porsche zegt al om welk merk dit evenement draait. Wie het event bezoekt heeft echter ook gratis toegang tot het Nationaal Oldtimer Festival. Je kunt kijken en meedoen.

Zondag 31 juli is het druk op het Circuit Park Zandvoort (CPZ). Het Nationaal Oldtimer Festival vindt er plaats maar met hetzelfde ticket kun je naar het tweede festival op het park, Paddock Porsche. Dit evenement in het teken van het Duitse sportautomerk vind je op de Tangopaddock van het CPZ.

Daar wordt een aparte 'Porsche-paddock' ingericht. Hier kunnen bezoekers die een Porsche rijden hun auto aan het publiek showen - mits ze een showautoticket hebben. Overigens zijn de eerste driehonderd tickets die besteld worden gratis en de daaropvolgende voordelig (entree + showautoticket voor 12 euro in plaats van 28 euro). Bestellingen en informatie (ook over eventueel gebruik van de Evenementenregeling van de Belastingdienst) vind je op onderstaande website.

Er worden honderden Porsches verwacht op de Porsche-paddock. Van de iconische 911 kom je wellicht alle generaties tegen, verschillende uitvoeringen (Carrera, Turbo et cetera), open modellen(Targa's, Cabrio's), performanceversies als de GT3, enzovoort. Andere Porsche-modellen waaronder de Cayenne, Boxster en Panamera vinden eveneens hun plek op Zandvoort. Ook Porsche-clubs zullen hun auto's showen.

Actief meedoen

Bezoekers met een Porsche kunnen actief meedoen aan Paddock Porsche. Zo is er Track Time om je Porsche flink de sporen te geven op het circuit. Overigens zijn er ook de dag tevoren vrij rijden sessies. Vind je het leuker om op een rustig tempo de baan te verkennen dan kun je deelnemen aan de Parade. Zie weer de onderstaande site voor aanmelding, voorwaarden en prijzen.

Gedurende de festivaldag gaan scouts op zoek naar de fraaiste Porsches op de Porsche-paddock. Ze kijken naar presentatie, originaliteit en prestaties. Genomineerden worden verzocht deel te nemen aan het Porsche Concours, waarin gestreden wordt om de titel Best of Porsche. Deze competitie vind je op het Nationaal Oldtimer Festival, als apart onderdeel van het Concours d'Élégance.

Porsche 911 GT3 RS

Porsche Club Racing

Natuurlijk kan een wedstrijd niet ontbreken. De Porsche Club Racing Series is uitsluitend bestemd voor Porsche-rijders. Dat kunnen beginnende coureurs zijn maar net zo goed ervaren piloten. Er wordt daarnaast geen onderscheid gemaakt in de Porsche die ze rijden: van welk bouwjaar of generatie deze is, of welk model of uitvoering dan ook. De clubleden staan bekend om het fanatiek en serieus rijden; onder hen zijn een aantal doorgegroeid naar de professionele raceklassen. Verwacht dus een spannende wedstrijd.

Wanneer:
31 juli 2016
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 20,00 (kinderen tot en met 5 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00) exclusief showautoticket
Meer informatie:
www.paddock911.nl/

Nu op voorraad

Meer Porsche 64 tweedehands auto's