Mijn Autokopen.nl

Dutch Time Attack

Ook vrij rijden en races kijken

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De derde ronde van de Dutch Time Attack Series seizoen 2016 wordt gecombineerd met Monoposto-racing en vrij rijden op het circuit. 

Opnieuw wordt op Circuit Park Zandvoort een wedstrijd verreden in de Dutch Time Attack Series. De eerste krachtmetingen won Twan van Baast beide keren in z'n Mitsubishi Lancer Evo 8, met rondetijden van circa 1 minuut en 55 seconden. Kan iemand Twan deze keer verslaan?

De Dutch Time Attack is een kampioenschap waarbij het draait om de snelste rondetijd op het circuit. De vierde en laatste wedstrijd zal in Assen plaatsvinden. Was de Time Attack voorheen meestal onderdeel van een autofestival, dit keer vindt deze een dag eerder plaats. De wedstrijd wordt nu gecombineerd met Monoposto-racing en vrij rijden. 

Time Attack

De Time Attack begint om 12 uur; de kwalificatie- en finalerondes vinden plaats tussen 16.30 en 18 uur. Getunede en aangepaste straatauto's die deelnemen aan de Dutch Time Attack mogen eerst enkele verkenningsronden rijden. Daarna rijden ze de kwalificatie tegen ongeveer even sterke auto's. De snelste tien wagens binnen elke klasse gaan door naar de superfinale. Daarin moeten hun rijders alles geven om, na één opwarmronde, de beste tijd neer te zetten tijdens de 'flying lap'. Spannend omdat de auto's dicht bij elkaar zitten.

Monoposto-racing

Monoposto-racing

Monoposto's zijn speciaal voor het racen gebouwde auto's waarbij de wielen buiten de body van de wagen staan. Het zijn dan ook veelal historische racewagens. Meestal past er slechts een persoon in. De monoposto's rijden deze wedstrijddag vanaf 's morgens vroeg, vier keer 25 minuten.

402 Trackday

Voor het eerst biedt organisator 402 Automotive de mogelijkheid om vrij te rijden op het circuit tijdens de Time Attack-wedstrijddag. Er zijn twee mogelijkheden om deel te nemen: je bestelt een ticket voor een Track Time-sessie van 20 minuten; of een kaartje voor 1 uur Open Pitlane rijden, waarbij je de baan op en af kunt gaan naar believen. Tickets en voorwaarden tot deelname vind je op onderstaande website. Er is zowel 's morgens als 's middags een vrij rijden-sessie. 

Overig 

Op deze dag oefenen ook diverse coureurs die een dag later in actie komen tijdens het dubbelfestival Nationaal Oldtimer Festival / Paddock Porsche. Dat zijn deelnemers aan de Morgan Sports Car Series, de Porsche Club Racing Series en de Legendary Circuits Series. 

Wanneer:
30 juli 2016
Openingstijden:
van 10.00 uur tot 18.15 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
afhankelijk van deelname aan specifieke onderdelen
Meer informatie:
www.timeattack.nl/

Nu op voorraad