Mijn Autokopen.nl

BimmerFest 2016

Doe-activiteiten voor BMW- en Mini-rijders

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Voortaan is het twee keer per jaar BimmerFest. Op 5 juni is de bekende outdoor-editie, met lekker veel doe-activiteiten. Natuurlijk staat BMW centraal, maar Mini-fans zijn eveneens welkom.

In het jaar dat BMW het 100-jarig bestaan viert krijgt het BimmerFest een extra, indoor-editie. Dat is pas in september; eerst worden BMW-fans voor de outdoor-editie verwacht op zondag 5 juni op Trafficport Venlo. Daar wordt twee keer zoveel ruimte als vorig jaar ingeruimd zodat het vliegveld annex verkeerseducatiecentrum meer paddocks biedt terwijl er ook volop doe-activiteiten kunnen plaatsvinden. Bezoekers die daaraan willen deelnemen raden we aan eerst op onderstaande website te kijken: soms dien je je vooraf op te geven of worden er specifieke eisen gesteld aan je auto.

Programma

Hard rijden kun je overal, op dit festival gaat het juist om andere rijvaardigheden. Zo is het slalomparcours van de Bilstein Handling Course bedoeld om te laten zien hoe behendig je met je BMW kunt omgaan. Er zijn eerst demonstraties en trainingsessies. Bij de Guerrilla Exhaust Kickdown Competition moeten deelnemers zo snel mogelijk accelereren naar een afgezet vak, waarin ze precies dienen te stoppen. Steeds vallen deelnemers af, totdat de top 16 de finale kan verrijden. 

De paddocks

De auto's die deelnemen aan het Concours d'Élégance moeten een combinatie bezitten van 'concoursstaat' en uniciteit. Dat kan ook op een specifiek onderdeel zijn, want naast Best of Show zijn er wedstrijdklassen als Best of Under the Hood en Best of Interior. De themapaddock besteedt dit jaar extra aandacht aan 'BMW Giants' zoals de 7 en 8 Serie en de X5 en X6. En de Classic Paddock kan niet om het BMW-jubileumjaar heen. Hier staan de modellen die het Beierse merk op de kaart hebben gezet in de schijnwerpers. 

BMW i8

De racehistorie is terug te vinden in de Motorsport Corner, maar er is meer sportiviteit. De ///M Area showt door de huistuner afgeleverde M-uitvoeringen en het M Performance-tuning-assortiment. Gespecialiseerde bedrijven bieden op het festival diensten en producten aan voor je Bimmer. Op paddocks vind je ook de presentaties van BMW-clubs, plus autoverenigingen rond dochtermerk Mini. Rijders die geen lid zijn van een club mogen hun BMW of Mini eveneens op het festival parkeren. De passie voor de 'Bimmermerken' begint ten slotte bij je eigen voertuig.

Wanneer:
5 juni 2016
Openingstijden:
van 9.30 tot 17.30 uur
Plaats:
TrafficPort Venlo
Olivier van Noortweg 7
5928 LX Venlo
Nederland
Prijs:
€ 14,00 ; inclusief paddockkaart €12,00/ Kinderen tot 10 jaar gratis.
Meer informatie:
www.bimmerfest.eu/

Nu op voorraad

Tags: bmw mini festival