Mijn Autokopen.nl

Speed 8 & Classics 'Michiel de Ruijter Memorial'

Oldtimer tour van Zuid-Holland naar Vlissingen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Van de thuishaven naar de geboortestad van Michiel de Ruijter - de Speed 8 & Classics oldtimerrally voert van Hellevoetsluis naar Vlissingen. Onderweg worden interessante bezienswaardigheden aangedaan. 

Michiel Adriaenszoon de Ruyter, de Nederlandse zeeheld die in de 17e eeuw het vlaggenschip De Zeven Provinciën aanvoerde, werd in 1607 geboren in Vlissingen. Voordat de admiraal met de bijnaam 'Bestevaêr' (grootvader) in 1676 omkwam tijdens een zeeslag, was hij zoals altijd vertrokken uit thuishaven Hellevoetsluis. 

De oldtimer rally Speed 8 & Classics, op zaterdag 4 juni 2016, vertrekt eveneens uit Hellevoetsluis. Vanuit deze stad op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten voert de toertocht naar Vlissingen. Waar anders dan op de - voor het evenement speciaal afgezette - Boulevard, bij het standbeeld van De Ruyter, zou de rit kunnen eindigen? Hier kan het publiek de auto's bekijken terwijl de deelnemers een barbecue aangeboden krijgen. 

Bentley 6,5 liter uit 1925

De tocht

De vertreklocatie is het nieuwe educatieve en archeologische centrum Historyland. Vanaf de volledig gerenoveerde boerderij op het terrein wordt eerst een klein stukje gereden, naar de overzijde van het Haringvliet. In Stellendam worden de zeehondenopvang A Seal en de Expo Stellendam bezocht. De expositieruimte is gewijd aan de Haringvlietsluizen, als onderdeel van de Deltawerken. 

De tocht voert langs de duinen van Ouddorp over Goeree-Overflakkee. Dan gaat het weer een eiland zuidelijker, via de Brouwersdam naar Schouwen-Duiveland. Hier worden Renesse en Burgh-Haamstede gepasseerd, waarna de Oosterscheldekering de locatie voor de lunch vormt. Op Walcheren rijden de oldtimers via Veere en Domburg naar eindpunt Vlissingen.

Deelname

Inschrijving kan via de website die hieronder wordt genoemd. De organisatie is in handen van de Feeling Good Foundation, waar ook de opbrengst heengaat. Deze stichting organiseert muzikale uitstapjes voor eenzame ouderen, zij die betrokken waren bij de opbouw van de infrastructuur waarvan de rallyrijders vandaag gebruikmaken. Zo wordt heel mooi iets teruggegeven.

Wanneer:
4 juni 2016
Plaats:
start: Historyland
Ravenseweg 11C
3223 LM Hellevoetsluis
Nederland
Prijs:
€ 175,00 per equipe van twee personen
Meer informatie:
www.carsandfrenz.com/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers