Mijn Autokopen.nl

Internationaal Kever Weekend 2016

Camping, markt, modderbak, sprintraces, feest en meer

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Je kunt gewoon kamperen met andere Volkswagen-rijders, onderdelen verkopen, maar ook tekeer gaan in de Buggy Bak en 's avonds feesten. Het Internationaal Kever Weekend biedt een flexibel programma voor alle liefhebbers van klassieke Volkswagens.

De 32e editie van het Internationaal Kever Weekend (IKW) vindt net als de afgelopen 3 jaar plaats in vakantiepark De Bergen in Wanroij. Daar zijn diverse mogelijkheden om te overnachten (chalets, villa's, familiecamping en dé camping) zodat de meeting open is voor iedere fan van klassieke Volkswagens. Ook het programma is flexibel: sommige deelnemers komen de camping niet af en vermaken zich met kameraden tussen de Kevers en andere Volkswagens. 

Anderen nemen volop deel aan de activiteiten die de Kever Club Nederland (KCN) organiseert tijdens het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni. Als eerste gaat vrijdagavond de Beach Party van start. Ook op zaterdagavond is er feest. Maar de auto-activiteiten vinden op zaterdag en zondag tussen 9 en 17 uur plaats. 

Dan is er een groots opgezette onderdelenmarkt met handelaren uit heel Europa. Er zijn stands en marktkramen van circa honderdvijftig professionele handelaren, aangevuld met een hobbymarkt waar particuliere Kever-liefhebbers kleinere hoeveelheden spullen aanbieden. Tot slot kunnen alle meetingdeelnemers gratis spulletjes verkopen, zolang die passen in de kofferbak van hun VW. Genoeg aanbod dus om lekker in te snuffelen.

Show & Shine of modderbak?

De mooiste Volkswagens die aanwezig zijn worden overdag op het Show & Shine-veld geparkeerd. Natuurlijk is er een deskundige jury die deze wagens onder de loep neemt. Ze stelt een Top 20 samen en bepaalt welke Volkswagen op het podium tot Best of Show gekroond zal worden. 

Volkswagen Beetle Dune Cabrio

De Kever Club prepareert aan de rand van het terrein een Buggybak. Iedereen die z'n Volkswagen wil testen in zand en modder kan er lekker tekeer gaan. Een ander spektakel vormen de professionele sprintwedstrijden. Er ligt een nieuwe baan te wachten op de snelste Volkswagens van Europa. Na voorrondes nemen op zondag de snelsten van elk van de zeven sprintklasses het tegen elkaar op in de finales. Tussen de wedstrijden door zijn er burn-out demonstraties.

Op zaterdag is er nog een extra activiteit: de Vintage Show. Van het oudste model Volkswagen Kever ('Typ 1', pre-1967) worden exemplaren getoond die nog in de originele staat verkeerden zoals deze de fabriek uitreden. Aansluitend zijn er eigentijds aangepaste Kevers te zien in de Custom Vintage Show. Tot slot is er nog de Campingcruze. Ook worden er tijdens het IKW kinderactiviteiten georganiseerd. Overigens zijn op De Bergen grote speeltuinen te vinden.

Deelname

Zie onderstaande website voor inschrijving en meer informatie over mogelijkheden om ter plekke te overnachten. 

Wanneer:
17 tot en met 19 juni 2016
Openingstijden:
van vrijdag 13.00 uur tot zondag 17 uur
Plaats:
vakantiepark De Bergen
Campinglaan 1
5446 PW Wanroij
Nederland
Prijs:
€ 12,50 per dag (leden KCN € 5,00 en kinderen tot 13 jaar gratis), exclusief kamperen
Meer informatie:
www.ikwwanroij.nl/

Nu op voorraad