Mijn Autokopen.nl

In the Spotlight: Jeep Willys 75 jaar

Jubileumexpo Willys MB in Brusselse Autoworld

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De eerste Jeep Willys MB werd 75 jaar geleden gebouwd. Het Brusselse museum Autoworld besteedt aandacht aan de geschiedenis van het model.

Naast de reguliere tentoonstelling kent het museum Autoworld de kleinere expo 'In the Spotlight'. Daarin wordt steeds een jarig automodel getoond en toegelicht. In de maand juni is het de beurt aan de oer-Jeep Willys MB. 

In 1940 verscheen de Willys MA als resultaat van een ontwerpwedstrijd. Het Amerikaanse leger wilde een snel en licht vierwielaangedreven verkenningsvoertuig en het open MA-prototype voldeed hieraan het beste. Diverse partijen, waaronder de Ford Motor Company, werden bij de ontwikkeling betrokken. 

Een jaar later werd de MA opgevolgd door de Willys MB, het model waarvan nu het diamanten jubileum gevierd wordt. Het was slechts tot 1945 in productie. Toch werden naast de 370.000 exemplaren die Jeep produceerde evenveel MB's in licentie gebouwd. Het model werd tijdens de Tweede Wereldoorlog overal gebruikt en verscheen dus ook in aangepaste vorm, bijvoorbeeld voor in de woestijn of voor gebruik tijdens winterse omstandigheden.

Jeep Willys 1949

De Willys MB - in de volksmond 'Jeep' - werd al vóór het einde van de oorlog als commerciële versie ('Willys CJ' ofwel 'Civilian Jeep') uitgebracht. Tot de jaren '80 zijn liefst tien generaties verschenen. 

In Autoworld zullen een tiental Jeep Willys-modellen uit de jaren 1942 tot '86 worden geshowd. Daarnaast staat een 'limited edition' uit het hedendaagse Jeep-gamma 'In the Spotlight'. 

Wanneer:
4 tot en met 30 juni 2016
Openingstijden:
van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
B-1000 Brussel
België
Prijs:
€ 10,00 (diverse groepen ontvangen korting)
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad

Tags: jeep willys mb expositie