Mijn Autokopen.nl

Wörthersee Treffen 2016

GTI-meeting gaat 'Back to the Roots'

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Wat begon als meeting voor een kleine honderd GTI-rijders is uitgegroeid tot een vierdaags evenement met tweehonderdduizend bezoekers. We hebben het natuurlijk over het Wörthersee Treffen.

Vaste prik tijdens het Hemelvaartweekend is het bijeenkomen van grote aantallen Volkswagen- (en in het bijzonder GTI-)fans aan de Oostenrijkse Wörthersee. Nergens ter wereld kun je zoveel gelijkgestemden bij elkaar vinden als tijdens het jaarlijkse Wörthersee Treffen. Het meer is dan ook een leuke bestemming voor de meivakantie.

Hoewel de piek zich concentreert van woensdag 4 tot en met zaterdag 7 mei bij de zuidzijde van de Wörthersee is de meeting uitgebreider. Tot 2 weken rondom het officiële festivalgebeuren komen VW-adepten bij elkaar in een gebied dat zich in westelijke richting uitstrekt tot Velden en 'de turbobocht' bij Faak am See. De activiteiten die zij ontplooien hebben een informeel karakter en richten zich op het ontmoeten van andere GTI-fans.

Het officiële programma

De plaatsjes Schiefling am See, Maria Wörth en Reifnitzis, ten zuiden van de Wörthersee, vormen de locatie waar het officiële programma zich afspeelt. Ten tijde van schrijven is dit helaas nog niet bekend; houd hiervoor ondergenoemde website in de gaten. We verwachten wel dat er een of meerdere conceptcars worden onthuld door het Volkswagen-concern.

Wörthersee Treffen 2015

Nu zal er dit jaar geen miljoenenbudget meer beschikbaar zijn maar nog altijd is de VW Groep hoofdsponsor van het evenement. Dus reken maar dat de autobouwer laat zien wat het in huis heeft op het gebied van performance en styling. Verwacht naast de Volkswagens Golf en Polo in GTI-snit ook Audi-, Skoda- en Seat-modellen. Het thema van dit jaar - 'Back to the Roots' - belooft echter dat de meeste aandacht uitgaat naar de 'hot hatch' waarmee het treffen allemaal begon.

Tickets zijn - in beperkte mate - online te bestellen tot 3 april 2016. Bestel ze dus tijdig! Fijne vakantie.

Wanneer:
4 tot en met 7 mei 2016
Plaats:
gemeente Maria Wörth
Wörthersee Süduferstrasse 115
AT-9081 Reifnitz
Oostenrijk
Prijs:
€ 50,00 per auto inclusief twee personen voor 4 dagen. Extra passagiers € 15,00
Meer informatie:
woertherseetreffen.at/

Nu op voorraad

Tags: audi seat skoda volkswagen youngtimers