Mijn Autokopen.nl

Culemborgse Oldtimerdag

Driehonderd klassiekers rijden Lenterit

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Renault Nervasport uit 1935

Om het historische erfgoed rijdend te houden organiseert de HACC elk jaar een oldtimerdag in Culemborg mét toerrit.

Het stadje Culemborg in de Betuwe kent een rijke geschiedenis als handelsplaats, vrijstad en later als industriestad. Het fort, de kasteeltuin, diverse kerken en het stadhuis herinneren eraaan. De historische binnenstad is daarom dé plek om een oldtimerdag te organiseren. Dat gebeurt elk jaar op de laatste zaterdag van mei - dit jaar op de 28e. 

De tweehonderd leden van de Historische Automobiel Club Cuylenborgh (HACC) poetsen voor deze gelegenheid hun wagens op om deze te showen. De collectie bestaat bijvoorbeeld uit een Borgward Isabella, Ford Taunus, Daf 33, Lagonda en een meer dan 100 jaar oude Arrol Johnston. De clubauto's worden aangevuld met oldtimers van ongeveer honderd gasten.

De show heeft het karakter van een concours d'élégance, dat vrij toegankelijk is voor het publiek. Ondertussen wordt in de binnenstad ook een open podium georganiseerd voor opkomende talenten uit de streek. Het brengt een gezellige drukte teweeg in het historische centrum van Culemborg.  

De aanwezigheid van oldtimers wordt van 12 tot 15.30 uur onderbroken; de auto's rijden dan in colonne de Lenterit. Want dit erfgoed moet rollen.

Wanneer:
28 mei 2016
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
binnenstad
Culemborg
Nederland
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.hacc.nl/

Nu op voorraad