Mijn Autokopen.nl

Essen Motor Show 2016

Spectaculaire finale Gymkhana Drift Cup

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Snelheid, styling, modificaties, sportiviteit - als deze zaken je aanspreken is de Essen Motor Show een van de hoogtepunten van het jaar. Het is niet zomaar een autoshow maar een met klassiekers, tuning cars, motorsport en performancemodellen. 

Waarom trekken toch elk jaar circa 350.000 mensen uit heel Europa richting het Ruhrgebied? Omdat de Essen Motor Show (EMS) niet de zoveelste autobeurs is, maar een waar tuning fans, coureurs, performancefanaten en oldtimerliefhebbers een hartstikke leuke dag beleven. Naast het showgedeelte is er spectaculaire actie in de DMAX-Motorsport-Arena. Zo zal het hoogtepunt van de beurs dit jaar de finale zijn van de Gymkhana Drift Cup 2016. Voor bezoekers staat een drifttaxi klaar waarin ze mee kunnen rijden.

Concours en speciale tentoonstellingen

Onder het motto 'zet je auto in de spotlights' wordt momenteel een voorselectie gehouden om de fraaiste concoursauto's op de EMS te krijgen. Deelnemers die om de prijzen van mooiste showauto kunnen strijden hebben een exclusieve, vaak historische auto die nog altijd op de weg rijdt. 

Meer unieke auto's - of eigenlijk conceptcars, prototypes en studiemodellen - zie je op de expositie Automobil-Design. Excentrieke ontwerpen, technische innovaties en ideeën over de toekomst zijn door de jaren heen door bekende autodesigners en -fabrikanten uitgewerkt tot de uitgestalde concepten. De tentoonstelling TuningXperience is juist een verzameling van 'high end' showcars die door hun eigenaren zijn aangepast. De collectie loopt uiteen van licht gemodificeerde exemplaren voor dagelijks gebruik, via race- en driftbolides tot exclusieve tuning cars.

DTM-raceauto's in Essen

De 'vijf pijlers' van de autoshow

De tentoonstelling in Essen wordt altijd samengesteld op basis van 'vijf pijlers'. De eerste is motorsport: behalve demonstraties en raceauto's vinden coureurs in Essen alles wat ze maar nodig kunnen hebben. Terwijl de EMS de jaarlijkse afsluiting van het motorsportseizoen vormt is de beurs tevens het startschot voor de inkoop van de nieuwste accessoires en onderdelen. Tuning is dan ook pijler nummer 2. De zogenaamde 'Classic en Prestige Salon' vormt het hart van pijler 3, de oldtimers. Deze showauto's staan er voor liefhebbers en verzamelaars maar evenzeer voor beleggers.

Ook de motosport is in Essen vertegenwoordigd. Je ziet de motoren tijdens de Speed Bike Show in actie komen. De laatste pijler bestaat uit sportieve seriemodellen. Auto's die je gewoon op de weg kunt tegenkomen, die je bij de dealer kunt kopen maar die beschikken over extra vermogen, een speciaal onderstel en andere prestatieverhogende technieken. Steeds meer automerken bieden zulke performancemodellen aan, zo zul je zien. 

Bezoekersinformatie

De Essen Motor Show vindt plaats van 26 november tot en met 4 december 2016. Op 25 november is de Previewday. Ook leuk zijn de Vader- en zoondag (vrijdag 2 december) en Girlsday (maandag 28 november). Via de ticketshop op ondergenoemde website zijn verder toegangskaartjes te bestellen inclusief openbaar vervoer door Duitsland. Veel plezier!

Wanneer:
25 november tot en met 4 december 2016
Openingstijden:
Zaterdag, zondag en Previewdag van 9.00 tot 18.00 uur. Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Plaats:
Messe Essen
Norbertstrasse 2
45131 Essen
Duitsland
Prijs:
€ 16,00 (dagticket) of € 10,00 (avondticket vanaf 15 uur). Previewdag € 26,00 respectievelijk 13,00 euro. Diverse kortingen mogelijk.
Meer informatie:
www.essen-motorshow.de/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers tuning