Mijn Autokopen.nl

Baja Borger

Finalewedstrijd Nederlands Kampioenschap Offroad Racing

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Offroad racing Land Rover Defender

Tijdens het Baja Borger-weekend worden zes klassementsproeven in rallyracing verreden. Bezoeker van dit gratis evenement kunnen bij de ritten in de landelijk Drenthe aanwezig zijn.

De Baja Borger is de laatste wedstrijd van het Nederlandse 2016-kampioenschap Offroad Racing. De wedstrijden, in het weekend van 5 en 6 november 2016, zijn gratis te bezoeken door het publiek. Ze vinden plaats in de omgeving van het Drentse dorp Odoorn, waar het nodige akkerland en bossen klaar liggen om 'te nemen'. 

Aan de start verschijnen circa veertig teams, waarvan enkele uit het buitenland. Zij slaan vanaf vrijdag hun bivak op op het parkeerterrein van recreatiepark Hunzedal. Daar kun je als bezoeker de mechaniciens tijdens het onderhoud aan het werk zien. Het vakantiepark Hunzedal biedt speciaal voor dit weekend een Baja Borger-arrangement aan (zie onderstaande website). Ook zullen er grote led-schermen worden opgesteld op Hunzedal en in Odoorn, waarop de rallyracingwedstrijd live te volgen is. 

Maar het leukste is natuurlijk om aan de kant van de weg te kijken om de offroaders voorbij te zien zoeven. Dat kan op specifieke locaties, zolang iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt. 

De klassementsproeven

Zaterdag wordt begonnen met een proloog (van 9 tot 10 uur) vanaf het strandje aan de recreatieplas Hunzedal. De rit voert naar het nabijgelegen Buinen. Op het dorpsplein te Borger vindt de officiële start plaats. Er worden deze dag nog drie proeven verreden, die je kunt bekijken in de dorpjes Ees en Westdorp (van 11.10 tot 12.35 uur), Exloo (13.25 tot 15.05 uur) en in Hunzedal en Exloo (15.50 tot 16.30 uur).

Op zondag vindt alle actie plaats in en rondom Westdorp; eerst van 10.00 tot 12.05 uur, vervolgens van 13.15 tot 15.15 uur. De diverse publieksplekken zijn bereikbaar met bussen.

Wanneer:
5 en 6 november 2016
Openingstijden:
zaterdag van 9.00 uur tot 16.30 uur, zondag van 10.00 uur tot 15.15 uur
Plaats:
omgeving Odoorn (Dr.)
Vanenburgerallee 13
3882 RH Putten
Nederland
Prijs:
gratis evenement voor het publiek
Meer informatie:
bajaborger.nl/

Nu op voorraad