Mijn Autokopen.nl

InterClassics Brussel 2016

Aandacht voor Spa-Francorchamps en Microcars

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De oldtimerbeurs die het topsegment bedient, InterClassics, vindt dit keer plaats in Brussel. Er zijn twee interessante thema's: Spa-Francorchamps en Microcars.

Wij Nederlanders kennen InterClassics vooral als 'high-end' oldtimerbeurs in Maastricht. Voor de tweede keer wordt de klassiekerbeurs nu in Brussel gehouden, in het weekend van 18 tot en met 20 november 2016. Temidden van de handelaren zullen ook historische automobielclubs hun collecties presenteren. De beurs is daarnaast interessant om te bezoeken vanwege de twee fascinerende themapaviljoens. 

The Legends of Spa-Francorchamps

Nu Max Verstappen en onze Zuiderbuur Stoffel Vandoorne in de Formule 1 rijden kiest de organisatie voor het thema 'The Legends of Spa-Francorchamps': coureurs en auto's die door de jaren heen op dit bekende circuit in de Belgische Ardennen in actie zijn geweest. Zoals baanrecordhouder Michael Schumacher. 

Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs als het mooiste circuit ter wereld beschouwd, met z'n glooiingen en aansprekende bochten als Eau Rouge. Eerst een 14 km lange baan van aarde, later deel van de openbare weg tussen Malmedy en Francorchamps, is het nu een apart circuit met een lengte van 7 km waar sinds 1950 de Grand Prix van België wordt verreden. De 24 Uur van Spa-Francorchamps vindt al plaats sinds 1925. 

Talbot Lago T26C

Een van de topstukken die in het themapaviljoen te zien zullen zijn is een Talbot Lago T26C. Deze raceauto werd van 1948 tot 1951 gebouwd voor wedstrijden in de Grote Prijs, de voorloper van de Formule 1. In 1951 behaalde Louis Rogier de zevende plek in de Belgische Grand Prix in deze Talbot. 

The Fascinationg World of Microcars

Het tweede themapaviljoen op InterClassics showt, in samenwerking met de Dwergautoclub België, de microcars met motoren tot 600 cc inhoud van vóór 1970. Deze compacte een- of tweezitters, meestal met drie wielen, waren vanwege economische redenen razend populair in de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog.

Slechts enkele 'bubble cars' zijn in 'massaproductie' (meer dan honderdduizend stuks) gebouwd, zoals de BMW Isetta, Messerschmitt KR-serie en de Goggomobil. Interessant zijn vooral de modellen waarvan slechts enkele tientallen exemplaren geproduceerd zijn. 

Wanneer:
18 tot en met 20 november 2016
Openingstijden:
vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Brussels Expo
Belgiëplein 1
B-1020 Brussel
België
Prijs:
€ 14,50 (kinderen tot 12 jaar gratis)
Meer informatie:
interclassics.be/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers