Mijn Autokopen.nl

Offroad Budel 2016

Gevarieerd 4x4-festijn ook voor kinderen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Offroad Budel is niet alleen leuk voor 4x4-fans, dankzij het Junior-festival is het een leuk gezinsuitje. Zelfs mensen zonder vierwielaangedreven auto kunnen meedoen.

Tijdens Offroad Budel, dat een weekend lang duurt, kunnen 4x4-fans hun hart ophalen. Het is meer dan terreinrijden alleen, het is een festival dat geheel in het teken van off-roading staat en dat leuk is voor het hele gezin. Vooral omdat de activiteiten voor volwassenen - dagelijks vanaf 15 uur - op zaterdag en zondag voorafgegaan worden door het kinderfestijn Offroad Budel Junior. 

Activiteiten voor volwassenen

Aan de Ruilverkavelingsweg te Budel wordt een basisterrein aangelegd, een parcours waarop iedereen met een 4x4 vrij kan rondrijden. Daarnaast kunnen routes gereden worden die variëren in moeilijkheidsgraad. Deelnemers aan de routes moeten vooraf inschrijven, hun auto technisch laten keuren en bijbetalen; zie hiervoor onderstaande website.

Tijdens Offroad Budel kan ook gereden worden met radiografisch bestuurbare auto's. Er is een circuit met jumps en kombochten waarop buggy's, short course trucks en truggy's (racebuggy's met een gigantische 'truck' motor voorin) wedstrijden kunnen rijden. Rockcrawlers op schaal begeven zich dwars door een speciaal parcours. Daar komen ze rotsen tegen, een waterval, touwbruggen en een wip. 

Wie geen crawler heeft kan tegen een festivalpenning 10 minuten lang gebruikmaken van de beschikbare wagens. Probeer maar eens zo'n schaalmodel door de modder te navigeren. Ook kunnen mensen zonder vierwielaangedreven auto zelf offroaden op het basisterrein, bijvoorbeeld tijdens een proefrit. Verder is er de mogelijkheid om een minicursus terreinrijden te volgen.

Op het basisterrein is verder een 4x4-markt te vinden, met onder meer gespecialiseerde autobedrijven, accessoires en informatie over avontuurlijke vakanties. 

Offroad Budel Junior

Het kinderfestival biedt een combinatie van reguliere activiteiten (ballenbak, glijbaan, springkussen, paintballen, knutselen, spelletjes) en van avontuurlijke bezigheden die we associëren met de 4WD-lifestyle. Denk daarbij aan slingertouwen en een loopbrug, een klimberg van strobalen maar ook echt off-roaden. 

Offroad Budel Junior

Naast meerijden in een terreinwagen mogen de kids die al bij de pedalen kunnen zelf rijden in een 4x4-leswagen. Er wordt een veilige quadbaan ingericht voor de oudere kinderen en ook de radiografische auto's kunnen door hen worden bestuurd. In de verwarmde feesttent kunnen de creatieve kids zich uitleven met het pimpen van een auto. Bovendien staan de kleurwedstrijd en knutselactiviteiten in het teken van terreinrijden. Grotere kids kunnen hun ideeën vormgeven in de Facebook-fotowedstrijd. 

Voor de meeste kinderactiviteiten is een activiteitenkaart nodig, die 5 euro per persoon kost. Degenen met zo'n kaart dingen ieder uur mee met een loterij - alsof de dag zelf al niet een groot feest is.

Wanneer:
7 tot en met 9 oktober 2016
Openingstijden:
Van 15.00 tot 22.00 uur. Kinderactiviteiten op zaterdag van 11.00 tot 17 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur
Plaats:
Ruilverkavelingsweg
Budel (N-Br.)
Nederland
Prijs:
€ 5,00 per persoon per dag exclusief routes en camping. Kinderen tot en met 12 jaar gratis entree.
Meer informatie:
www.offroadbudel.nl/

Nu op voorraad