Mijn Autokopen.nl

RTL GP Dakar Pre-Proloog

Met Stéphane Peterhansel en Nasser Al-Attiyah

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De Nederlandse teams die mee zullen doen aan de prestigieuze Dakar-rally 2017 presenteren zich tijdens de Pre-Proloog. Ook meervoudig winnaars Stéphane Peterhansel en Nasser Al-Attiyah zijn aanwezig. Ga kijken, beleef het zinderende spektakel en kom zelf ook in actie. 

Bijna 25.000 rallyfans kunnen op zondag 30 oktober kennismaken met de Nederlandse Dakar-teams, voordat de 2017-rally begin januari van start gaat. Tijdens het Pre-Proloog-evenement op het Eurocircuit in Valkenswaard stellen de teams hun coureurs en voertuigen voor. Ze komen natuurlijk direct in actie op de deels onverharde baan. 

Aanwezige coureurs

Bekende Nederlandse autocoureurs die je er kunt aantreffen zijn Erik van Loon, die met navigator Wouter Rosegaar in een Toyota Hilux zal deelnemen; de broers Tim en Tom Coronel die beiden met een buggy naar Dakar vertrekken; en Gerard de Rooy met z'n Iveco-truck. Verder lopen er in de - toegankelijke - paddocks motorrijders rond. 

Dit jaar kunnen Dakar-fans echter ook internationale, voormalig winnaars tegenkomen tijdens de Pre-Proloog. 'Monsieur Dakar' Stéphane Peterhansel, die zes keer op de Yamaha-motor en daarna zes keer met de auto (Mitsubishi, Mini en Peugeot) won, komt naar Valkenswaard. Een andere aanwezig winnaar (in 2011 met een Volkswagen, in 2015 met een Mini) is de Qatarese coureur Nasser Al-Attiyah. Hij verschijnt voor het eerst met z'n Toyota Hilux aan de start. 

Rallytruck tijdens Dakar Pre-Proloog

Overige activiteiten

Tijdens de middagpauze worden op verschillende delen van de baan activiteiten georganiseerd. Zo zijn er enkele gelukkigen die een 'taxirit' krijgen, in een Dakar-voertuig over het circuit. Je kunt natuurlijk ook de tijd benutten om de Dakar-voertuigen van dichtbij te bekijken op de paddock. En als je zelf in actie wilt komen biedt het Eurocircuit deze zondag de Mega Blubber Power Race Stormbaan aan. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor de kids, waaronder een taxirit op een Enduromotor of rijden op een quad of skelter. 

Als je de Dakar Pre-Proloog overdekt wilt beleven kun je ofwel een tribunekaartje ofwel een Fan-bivak-ticket kopen (90 euro). In het laatste geval krijg je een plaatsje met je neus bovenop de actie en word je verzorgd met hapjes en drankjes. Een Vip Lounge-kaartje (150 euro) komt inclusief een warm buffet tijdens lunchtijd en een plaatsje op de eerste rij wanneer de Dakar-deelnemers worden geïnterviewd. 

Wanneer:
30 oktober 2016
Openingstijden:
van 8.30 uur tot circa 16.00 uur
Plaats:
Eurocircuit Valkenswaard
Kempervennendreef
5563 VB Westerhoven (Bergeijk)
Nederland
Prijs:
€ 25,00 (kinderen tot 3 jaar gratis en van 4 tot 12 jaar € 10,00) of, inclusief tribune € 40,00
Meer informatie:
preproloog.nl/

Nu op voorraad

Tags: rally eurocircuit