Mijn Autokopen.nl

Oldtimerbeurs Ravels

Klassieke auto's, motoren en vintage wear

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Laurent & Klement Typ G uit 1909

De Oldtimerbeurs Ravels richt zich op liefhebbers. Je zult dan ook veel bekende klassiekers tegenkomen. Maar er is tevens ruimte voor het onbekende. Behalve auto's en motoren worden op de beurs vintage kleding en spulletjes verkocht.

Eerst maar eens de beursnaam: waar ligt Ravels? Het dorp is te vinden in België, op slechts enkele kilometers van de Nederlandse grens, ten zuiden van Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Twee expohallen en een tent bij het terrein van vliegveld Weelde bieden meer dan 10.000 m2 ruimte, die in het laatste weekend van oktober gevuld wordt met oldtimers. 

Oldtimer personenauto's

De Oldtimerbeurs Ravels is eerst en vooral bedoeld voor liefhebbers van klassiekers. Hoewel je er duurgeprijsde juweeltjes tegen zult komen bestaat de hoofdmoot uit bekende klassiekers. De organisatie noemt in het bijzonder de Citroën 2CV - die indertijd in België 'geitje' genoemd werd -, de Volkswagen Kever en diens opvolger de Golf. Grote merken van weleer, denk bijvoorbeeld aan Singer, vullen het aanbod aan. 

De organisatie haalt ook 'custom rods' naar Ravels, luxe oldtimers die door hun eigenaren zodanig omgebouwd en opgevoerd zijn dat ze nauwelijks als het oorspronkelijk model herkenbaar zijn. Andere pronkstukken zijn de militaire voertuigen. 

Verder op de beurs

Op de Oldtimerbeurs Ravels vind je tevens volop motorfietsen. Klassieke motoren, zelfs uit Japan, zelfbouwmoto's, twee- en viertakt motorfietsen - de beursverzameling is zo breed mogelijk. Dé naoorlogse vervoermiddelen, de brommer en de Solex, ontbreken evenmin. Tot slot worden er oldtimer tractoren aangeboden, waaronder die van Ferguson en Hanomag. 

Zonder onderdelenverkoop is de beurs natuurlijk niet compleet. Leuk is dat de organisatie ook vintage kleding, schoeisel en spullen toevoegt. Jukeboxen, rokken met pettycoats, vintage pumps, potjes Brylcreem; de jaren '50 zijn nog altijd springlevend.

Wanneer:
29 en 30 oktober 2016
Openingstijden:
zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur, zondag van 9.00 tot 17.30 uur
Plaats:
Weelde Depot
Geeneinde 54
B-2381 Weelde-Ravels
België
Prijs:
€ 10,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis
Meer informatie:
www.oldtimerbeursravels.be/

Nu op voorraad

Tags: oldtimers