Mijn Autokopen.nl

Japan Classic Day 2016 [Update]

Met expo Mazda RX-7 en Wankelmotor

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Tijdens de derde Japan Classic Day viert de Nederlandse RX-7 Club het 20-jarig jubileum. Voor bezoekers levert dat een interessante expo op over deze Mazda-sportwagen en de Wankelmotor.

De Nederlandse RX-7 Club bestaat 20 jaar en viert dit het eerste weekend van september op het Classic Park in Boxtel. Na het besloten deel voor genodigden op zaterdag kan iedere liefhebber meegenieten op zondag 4 september. Het Classic Park organiseert dan de Japan Classic Day waarop de Mazda-club een tentoonstelling verzorgt. 

Het presenteert een unieke collectie van alle RX-7-modellen, de wigvormige sportauto met 'pop-up' koplampen die van 1978 tot 2002 werd geproduceerd. De betaalbare tweezitscoupé was ook in Nederland populair, waar 'ie tot 1995 op de markt was. Net als andere Mazda-modellen was de RX-7 voorzien van een rotatiemotor, ook wel 'Wankelmotor' genoemd, naar z'n ontwerper. Aan deze speciale motor wordt de nodige aandacht besteed op de expo. 

Overige festival-activiteiten

Net als op andere Classic Park Festivals kunnen eigenaren van thema-auto's deze dag hun (Japanse) wagen gratis op de showparking neerzetten, zodat deze door alle liefhebbers kan worden bekeken. Er is plek voor bijna vijfhonderd wagens; de eerste honderd aanmelders kunnen online een voordelige toegangsticket bemachtigen. Ook geschorste klassiekers zijn welkom op het festival dankzij de evenementenregeling van de Belastingdienst. Zie onderstaande website voor meer info over de kortingsactie en de evenementenregeling. 

Toyota Corolla-varianten 1997

Een deskundige jury zal de geshowde 'Japanners' beoordelen. Er zijn namelijk prijzen te winnen in het Concours d'Élégance. Verder is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met je oldtimer.

Er worden bedrijvenstands en een Swapmeet opgezet waar de nodige onderdelen en automobilia te koop zijn. Van een geheel andere prijsklasse zijn de honderdveertig klassiekers in het Classic Park Museum. Die kun je trouwens ook gewoon bezichtigen; het festivalticket geeft tevens toegang tot het gehele park. Dus ook tot bijvoorbeeld de werkplaats en evenementenzaal. 

Update

De Mazda-tentoonstelling zal alle RX-7 en RX-8 modellen tonen, bijna alle RX-voorgangers, een aantal speciale uitvoeringen van de RX-7, plus het eerste Cosmo Sport 110 S-model dat in 1967 werd onthuld. 

Wanneer:
4 september 2016
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.30 uur
Plaats:
Classic Park
Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel
Nederland
Prijs:
€ 9,50 (kinderen van 5 tot en met 12 jaar € 7,00)
Meer informatie:
www.classicpark.nl/
Tags: mazda rx-7 oldtimers festival