Mijn Autokopen.nl

Interclassics Maastricht 2017

Facel Vega en 70 jaar Ferrari in de schijnwerpers

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De topbeurs Interclassics voor oldtimers zet deze editie de Facel Vega en het jarige Ferrari in de schijnwerpers. Diverse speciale activiteiten omlijsten de beurs.

In januari vindt de topbeurs Interclassics weer plaats waar het allemaal begon: het MECC in Maastricht. Circa driehonderd exposanten uit de hele Benelux showen luxe en exclusieve oldtimer auto's. Net als andere jaren zorgt de organisatie voor speciale thema's en activiteiten.

Thema's

Het eerste thema draait om het voormalig Franse automerk Facel Vega. Tussen 1953 en 1964 bouwde het luxe auto's, de 'grand routières', en voorzag deze van Chrysler-motoren. De HK 500 uit 1959 was lange tijd zelfs de snelste productieauto ter wereld, met 240 km/u. Op de beurs zijn een tiental unieke exemplaren te zien. 

De 70e verjaardag van Ferrari vormt het tweede thema. Het tijdloze design van buiten en de brute onderhuidse kracht geven het Italiaanse merk al jaren een droomimago. Daarbij is het merk onlosmakelijk verbonden met de Formule 1. De beursorganisatie zal samen met de Ferrari Club Nederland de roemrijke geschiedenis tonen aan de hand van circa 25 Ferrari's.  

Interclassics staat ook bekend om Topmodel, een exclusief beursgedeelte waarin de crème de la crème onder de klassieke automobielen gepresenteerd wordt temidden van luxe producten als wijnen, designkleding en juwelen. Dit jaar zal ook daar het thema 'Ferrari 70 jaar' te vinden zijn.

Autoveiling

Activiteiten

Het kopen van een oldtimer wordt leuker als er een veiling aan verbonden is. Op zaterdag 14 januari gaan zo'n zestig klassiekers onder de hamer. Het gespecialiseerde Britse veilinghuis Coys komt speciaal voor de verkoop van deze 'Grandes Marques' naar Maastricht. Vanaf donderdag zijn de veilingstukken, in diverse prijsklassen, te bewonderen. 

Fraaie showauto's dingen mee in het concours d'élégance. Niet alleen de Best Car of Show wordt met een bokaal beloond, er zijn ook wedstrijdcategorieën als Best Pre War Car, Best Car of the Sixties en Best Restoration Project. 

Preview Night en Preview Day

De Topmobiel Preview Night op woensdagavond, dus vóór de officiële opening van de beurs, is een soort vip-avond. Culinaire hoogstandjes worden geserveerd en gesoupeerd tussen exclusieve auto's. De Preview Day, donderdag 12 januari, vormt de extra lange, eerste openingsdag. Online reserveren is mogelijk via onderstaande website. 

Wanneer:
12 tot en met 15 januari 2017
Openingstijden:
Preview Day (donderdag) van 12.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
MECC
Forum 100
6229 GV Maastricht
Nederland
Prijs:
€ 19,50 (kinderen tot 12 jaar gratis, 65+ € 16,50). Preview Day € 39,50
Meer informatie:
www.ic-tm.nl/

Nu op voorraad

Meer Ferrari 16 tweedehands auto's
Tags: ferrari oldtimers