Kia Picanto X-Line

Nog tot eind augustus kun je de Kia Picanto in X-Line- of GT-Line-uitvoering meekrijgen volgens het oude BPM-belastingbedrag. En omdat Kia er een inruilpremie bovenop doet kan het totale voordeel oplopen tot een mooie 2.700 euro. 

Per september worden het brandstofverbruik en de uitstoot van auto's gemeten volgens de WLTP-test. Dit heeft tot gevolg dat twee Kia Picanto-uitvoeringen dan duurder worden in BPM (aanschafbelasting). Bestel je nog tijdig een van deze Picanto's dan kan dat nog tegen het voordelige BPM-tarief. En omdat Kia er bij inruil nog een premie bovenop doet kan het totale voordeel oplopen tot wel 2.700 euro.

Het gaat om de twee vijfzitsuitvoeringen met 1,2 liter MPI-motor. Tijdens de actieperiode kun je de sportieve Picanto 1.2 MPI GT-Line nog bestellen vanaf 17.345 euro, de stoere 1.2 MPI X-Line vanaf 17.945 euro. Kies daarvoor een auto uit voorraad, vraag het kenteken uiterlijk 31 augustus aan en zorg ervoor dat de auto uiterlijk 29 september op naam staat. 

De huidige vanafprijzen liggen circa 1.700 euro lager dan de verwachte nieuwprijs vanaf september. En ruil je voor deze nieuwe Picanto een auto in dan ontvang je ook nog eens 1.000 euro inruilpremie van de Kia-dealer.