Volkswagen laat op de autoshow in Frankfurt deze Polo Fun zien. Een vrijetijdsvoertuig dat is gebaseerd op de Polo. Niet lang na de beurs zal deze pret-Polo bij de dealers staan.

Neen, deze Polo is niet bedoeld om in het terrein te gebruiken. Een stukje onverhard of een trambaan pakken zal ongetwijfeld een stuk makkelijker gaan dan met een normale Polo, maar van echte blubberwerk wordt de Polo Fun echt niet blij. Hij staat dan ook maar twee centimeter hoger op zijn poten dan een huis-tuin-en-keuken Polo.


Verder herken je de Polo Fun aan de chroomkleurige dakrailing, stevigere bumpers en de nogal opvallende kleurtjes die leverbaar zijn. De banden zijn ook bijzonder: met het formaat 215/40 ZR 17 zou je ze eerder onder een sportauto verwachten. Het lijdt geen twijfel dat de Fun vooral jonge kopers naar de dealer zal trekken.


Toch denkt Volkswagen ook aan de klanten die wat meer op leeftijd zijn of traditionele klanten zo je wilt. Daarvoor is een vierdeurs versie van de Polo ontworpen. Kleine autos met een kofferbak vinden doorgaans hun kopers in deze doelgroep. Als je bedenkt dat je met een Polo sedan maar liefst 432 liter bagageruimte tot je beschikking hebt, weet je dat deze auto niet eens een slechte keus is.