Vriend en vijand zijn het er over eens: de Lancia Thesis is een van de mooiste autos die in de laatste jaren is ontworpen. De Thesis is het vlaggenschip van het merk en verloochent zijn afkomst duidelijk niet. In een oogopslag toont hij een zwierige Italiaanse flair en weet hij je meteen te fascineren. Het uiterlijk telt dus wel degelijk.


Maar zoals het merk met de speciale versie Promenade bewijst, is het innerlijk ook van groot belang. Speciale lederen bekleding van Poltrona Frau – dat normaliter alleen zijn leer gebruikt voor dure meubels voor in huis geven de Promenade een extra exclusief tintje. Het leer is roodbruin van kleur en wordt gecombineerd met enkele mataluminium details.


Onder de motorkap van de Promenade huist een 3,2-liter V6 met 24 kleppen, die is gekoppeld aan een vijftraps automaat. De Lancia Phedra is ook leverbaar als Promenade-uitvoering. In deze versie wordt het zitmeubilair bekleed met hetzelfde leder als in de Thesis. Alleen de kleur verschilt; het is niet roodbruin maar ivoorkleurig.


De Phedra is ook voorzien van een V6, met een inhoud van 3,0 liter. Deze krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak. Lancia wil met de twee modellen het gevoel en de sfeer oproepen van het luxe leventje aan de Côte dAzur uit de jaren zeventig. Zie je het al voor je? Onderuitgezakt in je Riva-motorboot, nippend aan een Martini, mooie blondine aan boord…