De populaire Nissan Almera Tino heeft in navolging van de Almera een facelift ondergaan. Zowel ex- als interieur is daarbij onder handen genomen. Zo beschikt de MPV voortaan over het gebruiksvriendelijke N-FORM bedieningssysteem en is een dvd-navigatiesysteem als optie leverbaar.
Onder de motorkap valt te kiezen uit de vertrouwde 1.8 benzinemotor en twee nieuwe dCi-dieselmotoren.



Net als de Almera is de Tino voortaan voorzien van heldere koplampen. Dimlicht en grootlicht zijn van elkaar gescheiden. Onder beide lampen ligt over de gehele breedte het knipperlicht.



Voor de Almera Tino is het kleurengamma uitgebreid met twee nieuwe metallic kleuren (Techno Grey en Kreta Blue). Hiermee komt het aantal beschikbare lakkleuren op acht. Lichtmetalen velgen van een nieuw design (16 inch, vijfspaaks) zijn bij de Tekna uitvoering standaard en bij andere uitvoeringen als accessoire leverbaar om het exterieur verder op te sieren.


Motoren

Voortaan is de Almera Tino leverbaar met keuze uit een moderne benzinemotor of twee krachtige diesels. De benzinemotor meet 1,8 liter en levert een riante 84 kW/115 pk. Ook het koppel van 163 Nm mag er zijn. Naar wens is deze krachtbron uit te rusten met een moderne automatische transmissie. Uiteraard voldoet de motor aan de Euro4-emissie-eisen. Aan 7,7 liter benzine heeft hij voldoende voor honderd kilometer rijplezier.



Diesels zijn gewild, zeker in het segment van de Almera Tino. Vandaar dat Nissan heeft besloten de MPV uit te rusten met een moderne, zeer krachtige dCi-dieselmotor.


Voor de Tino zijn twee uitvoeringen van deze 2,2-liter krachtbron beschikbaar. Kopers kunnen kiezen voor een 82 kW/112 pk of 100 kW/136 pk sterke variant. Beide leveren een riant koppel: respectievelijk 248 en 304 Nm. De prestaties zijn dan ook navenant. De dCi met 112 pk spurt in 12,2 seconden naar de honderd en bereikt een maximumsnelheid van 180 km/u. Hierbij neemt hij genoegen met 6,4 liter diesel per honderd kilometer. Logischerwijs is de 136 pk sterke dCi nóg sneller. Hij trakteert de berijder op een acceleratie naar 100 km/u in 10,5 seconden en een topsnelheid van 187 km/u. Het verbruik is ten opzichte van de 112 pk dieselmotor slechts 0,2 liter per honderd kilometer hoger. Deze krachtigste dieselmotor is standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak.



ESP

Een ESP-systeem (elektronische stabiliteitscontrole) is als optie alleen leverbaar op de Almera Tino met de 2.2 dCi motor die 100 kW/136 pk levert. Deze actieve veiligheidsvoorziening kost 900 euro.


Uitvoeringen

Visia, Acenta en Tekna. Na de Almera is nu ook de Tino leverbaar in deze drie uitrustingsniveaus. De Visia vervangt de Comfort-uitvoering. Een boordcomputer, het N-FORM bedieningssysteem met 5,8-inch kleurenscherm, radio/cd-speler met zes speakers, elektrisch bedienbare ramen vóór, afstandsbediening voor de centrale deurvergrendeling, bestuurders- en passagiersairbags, zij-airbags en climate control behoren allemaal tot de standaarduitrusting van de Visia.



De Acenta voegt hieraan nog diverse multifunctionele opties toe. Zo is deze uitvoering voorzien van een achteruitrijcamera, zoals de Primera die ook heeft. Ook zijn in de Acenta twee picknicktafeltjes te vinden en zijn ook de achterruiten elektrisch te bedienen.


Het topmodel, de Tekna, is niet alleen voorzien van de genoemde uitrusting; het interieur is bekleed in een combinatie van leder en alcantara. Verder is dit model voorzien van sportieve 16-inch lichtmetalen velgen. Optioneel is een dvd-navigatiesysteem leverbaar op de Acenta en Tekna uitvoeringen.



Om het rijden in de Almera Tino zo betaalbaar mogelijk te maken, levert Nissan in combinatie met de 1.8 benzinemotor ook een Basis-uitvoering. Deze is voorzien van alle luxe van de Visia minus climate control. De radio/cd-speler wordt in dit instapmodel vervangen door een radio/cassettespeler. Met een vlijmscherp prijskaartje (20.575 euro) wordt dit een echte prijsvechter in het MPV-segment.



prijzen

Nissan Almera Tino 1.8 Basis – 20.575 euro

Nissan Almera Tino 1.8 Visia – 21.575 euro

Nissan Almera Tino 1.8 Acenta – 22.575 euro

Nissan Almera Tino 1.8 Tekna – 24.250 euro


Nissan Almera Tino 2.2 dCi (82 kW/112pk) Visia – 25.075 euro

Nissan Almera Tino 2.2 dCi (82 kW/112pk) Acenta – 26.075 euro

Nissan Almera Tino 2.2 dCi (82 kW/112pk) Tekna – 27.750 euro



Nissan Almera Tino 2.2 dCi (100 kW/136pk) Acenta – 27.575 euro

Nissan Almera Tino 2.2 dCi (100 kW/136pk) Tekna – 29.250 euro