De echte autoliefhebbers hadden hem natuurlijk al veel eerder gezien: de Daihatsu Copen. Hij zag het levenslicht als showmodel, en is inmiddels alweer enige tijd in productie. Maar dat is niet alles: hij komt ook naar Nederland! Sterker nog: hij is al te bestellen bij de Daihatsudealer.


Een betrouwbare bron meldt ons dat de tweezits Roadster in ons land verkocht gaat worden. Wel met rechts stuur, maar dat mag de pret niet drukken. Daihatsu claimt dat de Copen de eerste mini-roadster is die een elektrisch bediende hardtop heeft. In twintig seconden heb je een dak boven je hoofd en weer twintig seconden later zit je heerlijk in het zonnetje.

De auto wordt leverbaar in vier varianten. De verschillen zitten m in kleine details, zoals andere bekleding, een ander stuurwiel, wel of geen stoelverwarming en natuurlijk een andere prijs. Die prijzen beginnen bij * 22.695,- voor de standaardversie. Daarvoor heb je onder meer twee airbags, ABS met EBD, 15 inch lichtmetalen velgen, elektrisch verstelbare buitenspiegels en airconditioning. In de duurdere en completere versies is lederen bekleding leverbaar en een sportonderstel met stuggere dempers. Het kleine Japanse merk pakt de zaken dus goed aan.


Cultstatus

In Japan is de auto een hit; er zijn er daar al een kleine 19.000 verkocht in slechts vijf maanden tijd. De importeur denkt niet in die aantallen voor Nederland, maar de verwachtingen zijn hooggespannen. Dat de auto alleen als rechtsgestuurde versie op de markt komt vindt men daar geen probleem; het draagt misschien wel bij tot een cultstatus. En dat is natuurlijk wat de importeur hoopt. Wij denken dat het best eens een groot succes kan worden voor het kleine merk. Laten we het hopen!