Suzuki opent de deuren van de Ignis vijfdeurs, die wel toe was aan een opfrisbeurt. De nieuwe Ignis vijfdeurs onderscheidt zich dan ook door een sportief front en de aanzienlijk toegenomen bagageruimte. Bovendien komt er een versie met permanente vierwielaandrijving, die past bij de stoere uitstraling van dit nieuwe model.


De Ignis is sinds zijn introductie in 2000 een buitenbeentje in het segment van compacte autos. Hij is stoer en in verhouding tot zijn soortgenoten hoog, waardoor de instap prettig en gemakkelijk is. Die hoge zit zorgt ook voor goed zicht rondom. Het zijn de eigenschappen waardoor de auto vooral in de smaak valt bij gezinnen met opgroeiende kinderen en bij actieve tweepersoonshuishoudens, aldus Suzuki. De vormgeving van de auto knipoogt overduidelijk naar veel grotere, stoere 4WDs.


Hij zit strak in zijn vel en heeft duidelijk een meer Europees voorkomen. De verticaal geplaatste koplampen zijn spits en puntig. De stoere bumper en de verbrede wielkasten maken de auto extra stoer. De nieuwe Suzuki Ignis vijfdeurs heeft dus een behoorlijk sportief uiterlijk, maar dat is niet ten koste gegaan van zijn praktische eigenschappen. De bagageruimte, bijvoorbeeld, is flink toegenomen.


Er is nu keuze uit drie motoren: 1.3 VVT benzinemotor, 1.5 VVT benzinemotor en een 1.3 DDiS dieselmotor. De 1,3-liter motor van 69 kW/94 pk levert prima prestaties en blinkt uit door zuinigheid, net als de nieuwe 1,5-liter motor die goed is voor 73 kW/99 pk. De 1,3-liter DDiS turbodieselmotor haalt een vermogen van 51 kW/69 pk en bereikt zijn maximum koppel van 170 Nm al bij 1.750 tot 2.500 toeren per minuut. De nieuwe generatie Ignis is te koop vanaf * 11.999,-.