In het World Rally Champoinship (WRC) toont de Hyundai Accent WRC regelmatige zijn sportieve eigenschappen. En al hebben de gewone Hyundais Accent geen 300 pk onder de motorkap zoals die WRC-rallyauto, Hyundai wil toch graag het dynamische voorkomen van de Accent promoten. Daarom wordt het model nu ook in een beperkte oplage onder de veelzeggende naam Sport geleverd.


Tal van stoere accessoires geven de Accent Sport, waarvan er slechts 100 leverbaar zijn, in elk geval een sportief uiterlijk. De standaard 14-inchvelgen zijn vervangen door lichtmetalen exemplaren van 15-inch. Blokkeren kunnen de wielen niet meer, dankzij het ABS-remsysteem met EBD waarmee de Sport is uitgerust. Voor meer optische sportiviteit zorgen mistlampen in de voorbumper en een achterspoiler met geïntegreerd derde remlicht. De zwarte of zilveren (metallic) lakkleur maakt het sportieve uiterlijk van de Accent Sport af.


Maar goed, er sportief uitzien is één, ook de prestaties moeten enigszins in de buurt komen van de WRC-auto. Daarom is de Accent Sport is voorzien van een 1,6-liter benzinemotor met nee geen 300, maar toch al 105 pk. De topsnelheid bedraagt 190 kilometer per uur en de sprint van 0 tot 100 kilometer per uur neemt tien tellen in beslag.


De Accent Sport is leverbaar voor 13.595 euro, waarmee hij slechts 1.000 euro duurder dan het instapmodel van de Accent-reeks, de 1.3i GL. Hyundai geeft alle accessoires, die samen een waarde van zon 3.000 euro vertegenwoordigen, dus bijna voor niets weg. Het accent op sportief dus, voor een redelijke prijs.