Tijdens de Autoshow van New York gunt Cadillac het publiek voor het eerst een blik op de nieuwe STS, een luxe sedan die de Cadillac Seville, zijn illustere voorganger, moet doen vergeten. Met de nieuwe STS heeft Cadillac voor het eerst sinds 25 jaar weer een auto met achterwielaandrijving.


De nieuwe Cadillac STS is overduidelijk familie van de kleinere CTS en XLR. Met die modellen probeert Cadillac op dit moment vaste voet aan de grond te krijgen in Europa, en ook bij de ontwikkeling van de STS is rekening gehouden met de wensen van de Europese autokopers. Eerst moeten de Amerikanen worden overtuigd, Cadillac wil in ieder geval in eigen land de Europese merken verdringen van hun toppositie in het luxe segment.

Daarvoor heeft de STS in de eerste plaats een uitermate riante standaarduitrusting, en een heel arsenaal aan technische snufjes. Zo kun je deze Caddy straks met een afstandsbediening zonder sleutel starten, er is een head-up kleurendisplay, en de bestuurder en voorpassagier worden verwend met verwarmbare en geventileerde stoelen. Een Bose audiosysteem met 15 speakers, een geavanceerd navigatiesysteem met touchscreen en stembediening maken het ruime interieur compleet.


Twee verschillende motoren worden leverbaar voor dit nieuwe vlaggenschip van Cadillac. De eerste is een 3,6 liter V6, met een vermogen van 255 pk en een koppel van 190 Nm. Een 4,6 liter V8 Northstar motor is de tweede variant met 320 pk vermogen en een maximale trekkracht van 238 Nm. Beide motoren worden gecombineerd met een vijftraps automaat, terwijl de V8 ook nog eens leverbaar is met vierwielaandrijving. De productie van de STS gaat nog deze zomer van start, waarna de auto in het eerste kwartaal van volgend jaar in Europa wordt verwacht.