Wie altijd al een dag in een cabrio wilde rijden maar normaal gesproken altijd met de trein reist, moet nu zijn kans grijpen. Wie in mei namelijk een NS Voordeel-urenkaart koopt via het speciale nummer 0900-1771, mag tussen 1 mei en 15 juli een dag in een Ford Streetka toeren.


Het startsein voor de promotie werd op 27 april 2004 gegeven door Floortje Dessing, die we natuurlijk allemaal kennen van Yorin Travel. Op het station in Amersfoort reed zij met een Ford Streetka uit een dubbeldekstrein. Op het perron werd ze opgewacht door nog eens 22 Streetkas. Hierin kunnen de NS-klanten straks zelfs rijden.


Op is op

De actie, waarbij in totaal 2.250 nieuwe NS-klanten zon dag met de hippe roadster op pad mogen, is een samenwerking tussen Ford, Hertz en NS. En je moet er snel bij zijn, want op is op. Bovendien ontvangen de nieuwe NS-klanten een gratis lidmaatschap van de Hertz Frequent Driver Club (onder andere korting op autohuur). Dit alles onder het motto: soms de trein, soms de auto: Ook NS.


De campagne Ook NS is gestart om vaste klanten te belonen en nieuwe klanten aan te trekken. Met de trein kun je 387 stations in Nederland bereiken, vaak zullen reizigers vervolgens met de auto of fiets hun reis vervolgen. Vanuit dat idee heeft NS een aantal aanbiedingen bedacht, waaronder dus deze wel heel ludieke actie.