Rond deze tijd presenteren traditiegetrouw veel merken hun nieuws voor modeljaar 2005. Zo ook Opel dat de Vectra en Signum heeft aangescherpt. Belangrijkste nieuws: de introductie van het IDS Plus chassis van de nieuwe Astra, een nieuwe zestraps automaat, adaptieve remlichten en nieuwe infotainmentsystemen.


Na de Astra zijn nu ook de Vectra Sedan, GTS, Stationwagon en Signum verkrijgbaar met het IDS Plus onderstel. Belangrijkste kenmerk is de elektronische dempersturing CDC die de dempers binnen enkele milliseconden aanpast op het wegdek, de bewegingen van de auto en de rijstijl van de bestuurder. En dan is er nog een leger elektronische engelen ESP Plus, TC Plus, ABS dat over de inzittenden waakt. IDS Plus is standaard op de sterkste motorvarianten, de 3.2 V6, 3.0 V6 CDTI, en als optie verkrijgbaar op de 2.0 turbo en de 1.9 CDTI met 150 pk.


Laatstgenoemde dieselmotor is bovendien binnenkort leverbaar met een gloednieuwe zestraps automaat. De hightech transmissie heeft ActiveSelect, dat wil zeggen dat je als bestuurder ook zelf kunt schakelen.


Nieuw op alle uitvoeringen van de Vectra en Signum zijn de adaptieve remlichten, die naarmate er sterker geremd wordt feller gaan branden. Het systeem is niet volledig nieuw BMW introduceerde het vorig jaar al op een aantal modellen. Verder zijn de Vectra en Signum voortaan verkrijgbaar met een lichtsensor. Ook geleend van de nieuwe Astra is de serie infotainmentsystemen: vijf combinaties van radio, cd, en/of navigatie.

En tenslotte is er ook nog een nieuw kleurtje voor deze zakelijke middenklassers: Pannacotta.
Dan moeten ze er weer een jaartje tegenaan kunnen.