Smart kondigt nu alvast aan dat op de autotentoonstelling van Genève in maart BRABUS-uitvoeringen zullen staan van de smart roadster en roadster-coupé. De extra sportieve versies worden gekenmerkt door extra grote wielen, zwartlederen sportstoelen én twintig procent meer vermogen.


De driecilinder dreumes kreeg er 19 pk bij, waarmee het totaal uitkomt op 101 pk (74 kW). Niet opzienbarend veel, maar iedere pk hoeft slechts 8,3 kilo te verplaatsen. Hierdoor lukt het de BRABUS roadster toch nog om binnen 10 seconden naar de 100 kilometer per uur te spurten (9,8 om precies te zijn). Ter vergelijking: de fabrieksversie doet daar een dikke seconde langer over. Ook de topsnelheid ligt hoger: 190 kilometer per uur voor de roadster, 195 voor de coupé.


Om die hogere prestaties te onderstrepen kreeg de BRABUS een aantal sportieve accenten. Meest in het oogspringend zijn de 17-inch, zilver gepolijste velgen van lichtmetaal. De bodypanelen, inclusief de zijskirts en voor- en achterspoiler zijn in zwart of speed silver gespoten. Binnenin zijn het de verwarmde kuipstoelen die opvallen, terwijl ook een driespaaks sportstuur met stuurschakeling standaard is.


Hoewel de BRABUS smarts pas in maart worden getoond, zijn ze nu al te bestellen. En dat is slim van smart, want nu bestellen betekent deze lente lekker open rijden. De roadster is er vanaf 33.780,- en de roadster-coupé verwisselt voor 36.070,- van eigenaar.