Over de coupé-cabrio van Opel werd al hevig gespeculeerd, maar nu heeft het merk dan eindelijk de eerste fotos en informatie over het roadstertje op basis van de Corsa de wereld ingestuurd. En we noemen hem Tigra TwinTop.


Daarmee heeft de Tigra, de coupé op basis van de Corsa uit de jaren 90, een waardige, open opvolger gekregen. Want van de eerste Tigra werd al roadsterprototype ontwikkeld, die echter nooit het productiestadium bereikte. Nu ziet Opel kans om met de Tigra TwinTop in te spelen op de grote populariteit van de betaalbare coupé-cabrio een trend die een paar jaar geleden is ingezet door de Peugeot 206 CC.

De TwinTop heeft ten opzichte van die grote rivaal één belangrijk voordeel: zijn praktische bruikbaarheid. Doordat het stalen dak van de Opel verticaal tussen de stoelen en de bagageruimte wordt opgeborgen en niet horizontaal zoals bij de Peugeot is er zelfs in open toestand nog 250 liter voorhanden. Dicht zelfs 440 liter. De kofferruimte van de 206 CC is met respectievelijk 150 en 320 liter een stuk krapper. Als bonus heeft de Opel achter de stoelen ook nog eens 70 liter opbergruimte.


Als de scherpgelijnde Tigra TwinTop dit najaar wordt geïntroduceerd, is er keuze uit de 1,4 liter Ecotec-motor met 66 kW/90 pk, en de 1,8 liter Ecotec met 92 kW/125 pk. Een vijfbak is standaard, maar de 1.4 is tegen meerprijs ook verkrijgbaar met de Easytronic halfautomaat. Prijzen zijn nog niet bekend, maar we verwachten dat ze sterk op die van de CC geïnspireerd zijn. Dat betekent een vanafprijs van net geen ., 20.000,-.