De nieuwe Opel Tigra zou een ideale auto voor deze zomer zijn geweest. Met zijn elektrisch bedienbare stalen hardtop door Opel TwinTop genoemd heb je voor ieder weertype de juiste auto bij je. Maar helaas, liefhebbers moeten nog tot oktober wachten voor ze hun Tigra uit de showroom kunnen rijden. Gelukkig is er ook goed nieuws: Opel heeft de instapprijs van de Tigra weten te beperken tot 20.995,-.


En dat is best scherp te noemen. Voor dat geld krijg je namelijk de Tigra 1.4 met 90 pk, inclusief de elektrisch bedienbare TwinTop, sportstoelen, ABS, ASR, in hoogte verstelbare stoelen, vier airbags, elektrische raam- en spiegelbediening en een radio met MP3-speler. Grootste concurrent is de Peugeot 206 CC, die voor 21.550,- in de prijslijst staat. Maar daarvoor krijg je van de Fransen wel een 1.6 motor met 110 pk, die iets meer pit belooft dan het Opel-blok. Qua uitrusting ontlopen de twee elkaar niet veel.


Het grote voordeel van de Opel is dat je er ook nog een keer een week mee op vakantie kunt. Als je met de kap dicht richting zuiden rijdt, kun je achterin maar liefst 440 liter kwijt. Met geopende kap overigens een ontwerp van het Franse Heuliez, waar de auto ook wordt gebouwd verdwijnen er 190. Er blijft dus nog aardig wat over. Die ruimte werd verkregen door van de Tigra een pure tweezitter te maken, terwijl de 206 CC nog twee extra noodzitjes heeft. Maar daar is alleen voor de kleinste kleuters plek, dus wat daar het praktisch nut van is


Naast de 1.4 levert Opel ook een 1.8 voor de Tigra, goed voor 125 pk. Die versie kost 22.345,-.
Wij voorspellen dat de Tigra net zon grote hit wordt als de 206 CC kort na zijn introductie. De fabriek bouwt er dagelijks tweehonderd om aan de vraag te kunnen voldoen. Maar neem van ons aan dat u er goed aan doet er nu vast een te bestellen als u er volgend voorjaar de blits mee wilt maken.