Vanaf mei gaat Jeep tijdelijk een Extreme Sport uitvoering van de Cherokee leveren. Het is een actiemodel met een uitgebreide standaarduitrusting en een prijs die iets hoger ligt dan de standaard uitvoeringen.


Voor een bedrag van 1.000,- extra wordt de Cherokee Extreme Sport aangekleed met 16-inch lichtmetalen velgen en bumpers en stootstrips in Graphite lak. Ook wielkastverbreders in de kleur van de carrosserie, mistlampen, two tone stoelbekleding en een met geborsteld aluminium afgewerkt dashboard behoren tot het actiepakket. Daarbij wordt het exterieur naar keuze uitgevoerd in Black of Bright Silver metallic.


Jeep levert de Cherokee Extreme Sport alleen met 2.8 CRD-dieselmotor of 3.7 V6 benzinekrachtbron. Dat betekent gelijk dat permanente vierwielaandrijving en een vier- of vijftraps automaat standaard zijn. Deze uitvoering is bovendien te herkennen aan Extreme Sport badges.


Hoewel het prijsverschil normaliter 2.595,- zou bedragen, ligt de prijs van een Cherokee Extreme Sport 1.000,- hoger dan een standaarduitvoering. Daarmee start de prijslijst bij 37.475,- voor de 3.7i V6.