Lancia heeft bekendgemaakt dat de Lancia Fulvia niet in productie gaat, dit in tegenstelling tot eerdere berichten waarin werd gemeld dat de sportcoupé dit najaar van de band zou rollen.


Weet u nog? Vorig jaar deed Lancia vrijwel iedere autoliefhebber versteld staan met een remake van de Fulvia. Het studiemodel werd dermate positief ontvangen dat vrijwel direct werd besloten om dit retro-model in de herfst van 2004 in productie te nemen. Helaas komt Lancia nu op die belofte terug. De Lancia Fulvia komt er voorlopig niet, en dat is best jammer.

Vooral omdat geldgebrek de Italiaanse autofabrikant parten speelt. Lancia is al een tijdje aan het kwakkelen en heeft niet de financiële middelen om de Lancia te gaan produceren. Belangrijker is dat modellen als de Ypsilon en de Musa een succes gaan worden, wellicht dat de Fulvia er dan ooit wel komt.


Geen compacte klasse

Een ander nieuwtje is dat Lancia voorlopig niet van plan is terug te keren in de compacte klasse. Geen nieuwe Lancia Delta, dus. Uit dezelfde stal komen namelijk ook de Fiat Stilo en de Alfa 147, en een derde model in dit segment zou volgens de Italianen alleen maar verwarring scheppen.