Dodge speelt met de gedachte om de Charger nieuw leven in te blazen. Het beroemde model zou op het platform van de Chrysler 300C worden ontwikkeld, en begin volgend jaar worden voorgesteld tijdens de Detroit Motor Show.


Kent u hem nog? De General Lee waarmee Bo en Luke Duke stad en land onveilig maakten, en het voortdurend aan de stok hadden met sheriff Roscoe P. Coltrane en Boss Hog? Dat was dus een Dodge Charger, die in een oranje uitvoering met het nummer 01 op de portieren wereldberoemd werd in de televisieserie Dukes of Hazzard.


De Charger was in die tijd dé typisch Amerikaanse muscle car, een auto met achterwielaandrijving en een ongelooflijke berg vermogen. De oliecrisis in de jaren 70 zorgde ervoor dat dit soort autos van het toneel verdween. Kennelijk kunnen we er nu weer tegenaan, want Dodge komt met een moderne versie van de Charger, die ook nu weer een dikke V8-motor onder de motorkap krijgt.


Met een nieuwe Charger wil Dodge weer glans geven aan het sportieve imago, dat de laatste jaren een beetje was afgebrokkeld. Daartoe zou Dodge in 2005 weer met een Charger willen gaan deelnemen aan het Amerikaanse Nascar-kampioenschap. Wellicht dat er ook een televisieproducent is die brood ziet in een nieuwe serie afleveringen van the Dukes of Hazzard waarin Bo en Luke Duke inmiddels allebei een zoon hebben, en waarin ook Boss Hog erfgenamen blijkt te hebben voortgebracht