Opel heeft een prijskaartje gehangen aan de nieuwe Vectra en de Signum. Beide modellen staan vanaf september bij de Opel-dealer voor een prijs die lager is dan die van hun voorgangers. De Vectra is leverbaar vanaf 24.545,, de Signum heeft een vanafprijs van 32.490,.



Niet alleen de prijzen zijn bekendgemaakt, ook de verschillende uitrustingsvarianten zijn bekend. De Opel Vectra is er in de uitvoeringen Essentia, Comfort en Cosmo. De Vectra Stationwagon is bovendien leverbaar als Sport. De standaarduitrusting voor iedere Vectra omvat airco, cruise control, elektrisch bedienbare ramen vóór, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een Follow-me-home functie voor de koplampen.


Gezien het enorme leveringsprogramma is het vrijwel ondoenlijk alle uitvoeringen de revue te laten passeren. Naast de Vectra en Vectra Stationwagon is er ook nog de GTS en een GTS Sport. Afhankelijk van de variant is er keuze uit benzinemotoren variërend van 1,8 liter (122 pk) tot 2,8 liter (230 pk). Ook op dieselgebied valt er genoeg te kiezen, met een 1,9 liter CDTi in drie verschillende varianten en een 3,0 liter V6 CDTi. Schakelen gebeurt met een handmatige vijf- of zesbak, of een zestraps automaat.


Prijzen voor de Vectra Essentia lopen uiteen van 24.545, voor de 1.8 ECOTEC, tot 32.785, voor de 1.9 CDTi met zestraps automaat. De prijzen voor de Vectra Stationwagon beginnen bij 26.045, voor dezelfde 1.8 Ecotec en lopen door tot 42.630, voor de Cosmo-uitvoering met 3,0 liter V6 CDTi motor.


Ook de nieuwe Signum is er in drie uitvoeringen, namelijk de Elegance, de Sport en de Cosmo.
Airconditioning, ESP Plus, elektrisch bedienbare ramen vóór en achter, drie hoofdsteunen achterin, Follow-me-home verlichting, cruise control, een radio/cd-speler met bediening op het stuurwiel en 16 inch vijfspaaks designvelgen zijn voor iedere uitvoering standaard. De Signum Sport voegt daaraan onder meer sportstoelen toe, alsmede climate control, 17 inch lichtmetaal en donkergetinte koplampen en achterlichten.

De Signum Cosmo doet er nog een schepje bovenop, met bijvoorbeeld 16 inch lichtmetalen velgen, speciale bekleding en een zogenoemde Travel Assistant, oftewel een werktafeltje dat tussen de achterstoelen kan worden geplaatst. Voor een prijs vanaf 32.490, rij je in een Opel Signum. De prijzen voor de Elegance uitvoering lopen door tot 43.080, voor een versie met 3.0 liter V6 CDTi dieselmotor.