In mei wordt de nieuwe Jeep Grand Cherokee in ons land verwacht. De top-SUV mag dan wel Amerikaan heten, hij wordt gebouwd in het Oostenrijkse Graz in de fabriek van Magna Steyr. De eerste nieuwe Grand Cherokee is daar onlangs van de band gelopen. Meteen zijn ook de prijzen bekend gemaakt. De Jeep Grand Cherokee is te koop vanaf 59.400.
Bij Magna Steyr worden de Grand Cherokees voor alle markten buiten Noord-Amerika gemaakt. Voor de productie van de nieuweling is fors geïnvesteerd in de fabriek. Maar liefst 23 miljoen werd gestoken in de aanpassing van de productielijn en de spuitinrichting.


Dankzij de aanpassingen kunnen er nu meerdere Jeep- en Chryslermodellen tegelijkertijd worden geproduceerd. Zo bouwt de Oostenrijkse fabriek ook de Chrysler Voyager en Grand Voyager en start binnenkort de productie van de Chrysler 300C sedan en touring.


De eerste lichting van de Grand Cherokee in mei betreft de 4.7 liter V8 en de 5.7 liter V8 HEMI benzineversies. De 3.0 V6 CRD common rail diesel wordt in augustus verwacht. Prijzen hiervan beginnen bij 61.300 euro.