De naam Shelby Cobra is van oudsher verbonden aan krachtige, snelle Amerikaanse bolides. Na een radiostilte van zon veertig jaar, presenteert Ford deze week op de autoshow in New York opnieuw zon krachtpatser met de naam van de slang: de Ford Mustang Shelby Cobra GT500.


Met de nieuwe Mustang Shelby Cobra GT500 pakt Ford groots uit, want dit is de krachtigste Mustang ooit. De auto is gebaseerd op de al langer leverbare gewone Mustang, maar heeft onder de motorkap een 5,4 liter dikke V8 met blower, die meer dan 450 pk levert. De prestatiecijfers zijn nog niet bekend, maar beloven spectaculair te zijn. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en de auto is voorzien van een aangepast onderstel zodat alle kracht veilig op het asfalt wordt gebracht. En met rondom geperforeerde remschijven van Brembo de grootste die er zijn is een noodstop net zo spectaculair als voluit accelereren.


Aan de buitenkant is de Mustang voorzien van witte striping, die verwijzen naar de legendarische jaren zestig, toen oud-coureur Carol Shelby zijn naam voor het eerst aan de auto verbond. Voor de koeling is deze uitmonstering voorzien van extra luchtgaten in de motorkap en grotere luchtopeningen in de bumper. Samen met de afwijkende lichtunits heeft de Mustang Shelby Cobra een veel agressievere uitstraling dan de reeds bestaande Mustang en daarmee doet hij zijn naam van Cobra eer aan. Je wilt immers niet door zon monster in het nauw worden gejaagd, of het nu in de rimboe is of op de weg.