Ford heeft de populaire modellen Fiesta en Fusion enkele belangrijke wijzigingen meegegeven om hun eigen karakter te benadrukken. Onder meer het uiterlijk en het interieur zijn onder handen genomen. De frissere uitstraling, het nieuwe dashboard en de stijlvollere afwerking geven beide autos een eigen look.

De Fiesta straalt vriendelijkheid uit door een nieuwe neuspartij en de Fusion krijgt een sportiever tintje. Ook aan de binnenkant is nog meer aandacht geschonken dan voorheen. Het dashboard is volledig vernieuwd en gemaakt van premium materialen. De klant heeft nog meer keuzes om het interieur in te richten naar zijn persoonlijke en individuele wensen, zowel op het gebied van kleur als technische snufjes.

De lijst van standaarduitrusting en opties is uitgebreid met een aantal voorzieningen die doorgaans alleen in autos uit hogere marksegmenten worden aangetroffen, zoals diverse spraakgestuurde functies. Met het nieuwe personalisatiemenu van de Fiesta en de Fusion kan de bestuurder eenvoudig zijn voorkeuren instellen voor bijvoorbeeld de vergrendeling, de richtingaanwijzer en het audiodisplay.

De vernieuwde Ford Fiesta is er vanaf 11.995 euro in de driedeurs Champion-uitvoering met 1.3 liter benzinemotor en de vernieuwde Ford Fusion is er vanaf 14.995 euro in de Champion-uitvoering met een 1.4 liter benzinemotor.