Het aftellen is begonnen voor Dodge. In juni barst het wereldoffensief van het Amerikaanse merk los met de introductie van de Caliber. Deze voor Amerikaanse begrippen compacte auto zal hier ten lande leverbaar zijn vanaf 19.350 euro.

Het basismodel is voorzien van onder meer 17 inch wielen, een multilink achteras, ABS, gordijnairbags en elektrisch bedienbare ramen. Met de 150 pk sterke 1,8 liter benzinemotor kost de Caliber S slechts 19.350 euro. De tweeliter CRD diesel is er vanaf 24.350 euro en bij dat bedrag zit ook airconditioning inbegrepen. Dikke specificaties en scherpe prijzen kortom, die de Chrysler Neon snel moeten doen vergeten.

Voor extra luxe en comfort is de Caliber leverbaar in SE of SXT-uitvoering. De SE beschikt over onder andere een radio/cd-speler, airconditioning, verstelbare rugleuning van de achterbank en hoogteverstelling van de passagiersstoel. Naast de twee eerder genoemde motoren zijn de SE en SXT ook leverbaar met de tweeliter World Engine, die standaard is gekoppeld aan een elektronisch gestuurde CVT (continu variabele transmissie). Topmodel SXT is voorzien van onder meer lichtmetalen velgen, mistlampen in de voorbumper, cruise control en een luxe mattenset. Het kan niet op dus, bij Dodge.