Noble heeft haar positie als fabrikant van supersportwagens opnieuw bevestigd. De nieuwe M15 is niet alleen sneller en krachtiger dan zijn voorganger M12, maar biedt ook aanzienlijk meer luxe en gebruiksgemak.

De filosofie achter de Noble M15 is anders dan van de M12, vertelt ontwerper Lee Noble: “De Noble M12 is een geweldige auto, maar heel erg gefocust op het leveren van hardcore prestaties. Ditmaal wilde ik een superauto ontwerpen die voor alledaags gebruik inzetbaar is.” Om dat doel te bereiken, werd de auto uitgerust met onder meer satellietnavigatie en een bagageruimte van 300 liter. Minder alledaags is de prijs: vanaf september staat de Noble M15 in de showrooms van Van der Kooi Sportscars in Amsterdam en Lochem met een prijskaartje van 164.950 euro, inclusief BTW en BPM. Geloof het of niet, maar in verhouding tot de prestaties is dat eigenlijk een koopje, vergeleken met andere supersportwagens.

Als u de prijs omrekent in euro’s per pk bent u bij Noble zelfs bijzonder voordelig uit. De M15 beschikt over een 461 pk sterke drieliter biturbo-motor, het koppel van 620 Nm brengt de 1.200 kilo zware bolide moeiteloos in beweging. Noble heeft er niet alles aan gedaan om de topsnelheid zo hoog mogelijk te maken, maar gekozen voor een snelle acceleratie over het gehele toerenbereik. Met de pret-per-kilometer-verhouding zit het dus ook wel goed, schatten wij zo in.