Volkswagen gaat in Europa ongeveer 130.000 exemplaren van de Fox terugroepen wegens problemen met de motorkapontgrendeling. Dat is gisteren in Duitsland bekend geworden. Bij onze oosterburen gaat het om 63.000 auto’s die naar de garage moeten.

Bij de Fox-modellen die gebouwd zijn vanaf juli 2004 moet de motorkapvergrendeling worden gecontroleerd; doordat de grendel in sommige gevallen niet helemaal in het motorkapslot valt, kan de motorkap in het uiterste geval losraken, bijvoorbeeld wanneer er roest optreedt in of om het slot. Bij de terugroepactie wordt volgens het Duitse automagazine Auto Motor und Sport uit voorzorg het motorkapslot geheel vervangen. Overigens zijn er tot dusver nog geen ongelukken met Foxen gebeurd door een defecte ontgrendeling.
Het is nog niet duidelijk hoeveel exemplaren van de Fox in Nederland worden getroffen door de terugroepactie.

De terugroepactie is een schoonheidsfoutje voor Volkswagen, temeer omdat kort voor de introductie van de Fox in Europa, in maart 2004, een terugroepactie moest worden georganiseerd voor precies hetzelfde probleem. Toen ging het om ongeveer 13.000 auto’s in Latijs-Amerika – de Fox wordt gebouwd in Brazilië.