Nu de vernieuwde Toyota RAV4 alleen nog als vijfdeurs beschikbaar is, achten de Japanners de tijd rijp voor een nieuwe kleine SUV. In Genève wordt het studiemodel gepresenteerd van EDZ, Toyota’s Europese designstudio.

De Toyota Urban Cruiser is een futuristisch ogende mini-SUV. Voor het interieur lieten de ontwerpers in Zuid-Frankrijk zich inspireren door trendy meubilair. De Urban Cruiser zal wellicht gebouwd worden op het onderstel van de Yaris.

Toyota toont in Genève ondertussen een nieuwe conceptversie van de onlangs vernieuwde Toyota Yaris. De T Sport beschikt over een zware 1,8 liter motor. Nieuwe bumpers, grille, lichtmetalen velgen en een gemodificeerde wielophanging tonen aan dat het menens is bij Toyota.

Van een heel andere orde is de vernieuwde Toyota Prius, die ook op de Zwitserse autobeurs van de partij is. Deze hybride auto is niet bedoeld om mee te racen, maar spreekt juist degelijke, milieubewuste mensen aan. Belangrijkste wijziging aan de Prius is het nieuwe Intelligent Parking Assist-systeem, waarmee de auto zichzelf in een parkeervak manoeuvreert.