Daihatsu trekt op de Salon van Genève het doek van de geheel vernieuwde Daihatsu Terios. Naast de compacte SUV toont Daihatsu op de Zwitserse autotentoonstelling ook het nieuwe D-Compact Wagon conceptmodel en beleeft de Daihatsu Trevis zijn Europese première.

Bovendien neemt Daihatsu een vierwielaangedreven uitvoering van de Sirion 2 mee naar de Autosalon. De Daihatsu Trevis is niets minder dan de reeds in Azië gepresenteerde Gino. Een grappig autootje uit het A-segment dat verder niet bijzonder praktisch is. De D-Compact Wagon is wat betreft een stuk handiger voor jonge gezinnen. De werkelijk unieke gezins-MPV valt zeker op, maar vereist wel extra kosten voor het aanschaffen van een zonnebril en nepsnor.

De Daihatsu Terios is de meest conventionele van het stel. Toch is het nieuwe model aanzienlijk aangepast ten opzichte van zijn voorganger, waarvan in 110 landen meer dan 300.000 exemplaren zijn verkocht. De vernieuwde Terios is 20 centimeter langer en 15 centimeter breder, ook die wielbasis is verlengd. In combinatie met de permanente vierwielaandrijving is de Terios hierdoor beter geschikt voor ruigere terreinen.