De Salon van Genève staat voor Lancia in het teken van haar honderdjarig bestaan. Ter ere van het jubileum stelt het Italiaanse automerk klassieke Lancia’s tentoon naast de jongste modelgeneratie.

De Lancia’s Ypsilon en Musa krijgen een extra feestelijk tintje vanwege de honderdste verjaardag. Kenmerken van de passend genaamde Centenario editions zijn de two-tone kleurstelling en het speciale logo op de B-stijl. Er zijn maar liefst dertien kleurencombinaties mogelijk. De Lancia Musa Centenario beschikt nu ook over de 90 pk sterke 1.3 Multijet 16V krachtbron. De jubileum-modellen zijn vanaf april leverbaar.

Lancia maakt op de Zwitserse tentoonstelling ook de nieuwste wijzigingen aan vlaggenschip Thesis bekend. In het modeljaar 2006 krijgt deze luxueuze berlina een nieuwe dieselmotor ter beschikking. De 2.4 Multijet 20v vijfcilinder common-rail turbodiesel heeft een vermogen van 185 pk en een maximum koppel van liefst 330 Nm bij slechts 1.500 toeren per minuut.

De huidige modellen van Lancia worden geflankeerd door vier iconen uit de rijke historie. De Beta Torpedo, Aurelia GT, Fulvia Coupé en de rallylegende Delta HF Integrale EVO Martini zijn niet alleen in ‘levende lijve’ te bewonderen, maar pronken ook op de speciale kalender ‘1906-2006’, gefotografeerd door Fulvio Bonavia.