Hyundai presenteert op de Salon van Genève de geheel vernieuwde Accent. Spectaculair is de vernieuwing niet, maar hoewel successen uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst zal het met de verkoopaantallen ongetwijfeld wel goed komen.

De Hyundai Accent had beter Kat kunnen heten, want het volumemodel lijkt (minstens) negen levens te hebben. Begonnen als Pony in 1975 heeft de gezinsauto al heel wat metamorfoses overleefd. De nieuwste Hyundai Accent is, via de Excel, een directe nakomeling van de Pony, die aan de wieg stond van het succes van het Koreaanse merk. Nadat de Excel in 1994 tot Accent werd gedoopt, is dit model alweer toe aan de zesde generatie. Hopelijk volgt u het allemaal nog.

Hyundai heeft getracht de vernieuwde Accent wat moderner te maken. Daarvoor heeft de Koreaanse autofabrikant gebruik gemaakt van ‘verfijndere materialen’. Ook de motoren zijn krachtiger en bovendien zuiniger. De nieuwe Hyundai Accent is leverbaar in twee modelvarianten: een driedeurs en een vierdeurs. Deze kunnen worden uitgerust met een 1.4i CVVT met 97 pk en een 1.6i CVVT met 122 pk. De 1.6i is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, de 1.4i kan ook geleverd worden met een viertraps automatische transmissie.