Steeds meer autofabrikanten maken in Europa serieus werk van de pick-up markt. Toyota heeft bijvoorbeeld de HiLux nieuwe, krachtigere dieselmotoren en enkele cosmetische veranderingen gegeven. Ondertussen levert Mitsubishi ook de L200 Double Cab op grijs kenteken.

Het vernieuwde motoraanbod van de Toyota HiLux bestaat uit onder meer een krachtige, koppelrijke drieliter D-4D dieselmotor met 171 pk en een tot 120 pk opgevoerde versie van de huidige 2,5 liter D-4D motor. Krachtigere motoren vragen ook om een krachtigere uitstraling. Een extra luchtinlaat op de motorkap en stoere mistlampen moeten hiervoor zorgen. De vernieuwde HiLux is eind dit jaar te koop in Europa.

De Mitsubishi L200 Pick Up staat al een tijdje bij de dealers, maar sinds kort is ook de Double Cab-uitvoering leverbaar op grijs kenteken. Dankzij de verlengde laadbak en verhoogde cabine is deze variant ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een alleskunner. De vijfpersoons L200 4WD Double Cab Van is er vanaf 26.060 euro.