Het eigenaardige verschijnsel dat volgens Dodge een spoor van vernieling achterlaat, heeft ook de eigen productiefaciliteit getroffen. De robotarmen in de Amerikaanse fabriek gaan elkaar te lijf als ware rammen. Daardoor lopen er dagelijks minder Calibers van de band, dan Dodge graag zou willen.

De populariteit van de Dodge Caliber is eveneens een wereldwijd verschijnsel. Om de capaciteit op te voeren, heeft Dodge nieuwe robotarmen geplaatst in de fabriek in Belvedere. Deze bleken zich echter iets te veel in te leven in de merkfilosofie en namen elkaar op de horens. De machines moeten daarom regelmatig worden stilgelegd en opnieuw opgestart, wat natuurlijk kostbare tijd kost. Per dag worden er 250 Calibers minder geproduceerd dan gepland.

En dat terwijl de vraag naar de compacte Amerikaanse auto juist bijzonder goed te noemen is. Hoewel de levertijd in Nederland ook steeds verder oploopt, heeft dat weinig te maken met de problemen in de fabriek. Voor ons land is maar een beperkt aantal exemplaren beschikbaar en de vooraf ingeschatte oplage is al gereserveerd, terwijl de belangstelling nog altijd groeit.